Multivariate spectroscopy analysis for classification and identification of moldavian matured wine distillates
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
859 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-26 23:44
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.21:66.014 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (448)
SM ISO690:2012
KHODASEVICH, Mikhail, SKORBANOVA, Elena A., CAMBUR (NEZALZOV), Elena, GĂINĂ, Boris. Multivariate spectroscopy analysis for classification and identification of moldavian matured wine distillates. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2018, nr. 4(51), pp. 74-77. ISSN 1857-0461.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”
Numărul 4(51) / 2018 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687

Multivariate spectroscopy analysis for classification and identification of moldavian matured wine distillates

Clasificarea şi identificarea distilatelor de vin moldovenesc învechite prin spectroscopie multivariată

CZU: 663.21:66.014

Pag. 74-77

Khodasevich Mikhail1, Skorbanova Elena A.2, Cambur (Nezalzov) Elena1, Găină Boris3
 
1 Stepanov Institute of Physics, National Academy of Sciences of Belarus,
2 Practical Scientific Institute of Horticulture and Food Technology,
3 Academy of Sciences of Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 7 februarie 2019


Rezumat

It was demonstrated one of the possible ways for solving the authenticity problem of matured wine distillates. Using as a reference spectral information about wine distillates of transmission spectra, angular dependence of scattering spectra will significantly improve the quality of classification and increase the correlation between the values of chemical parameters and principal components. It is proposed to use the methods of PCA (principal component analysis), classification trees and PLS (projection on latent structures) to determine their efficiency in the process of classification and identification of wine distillates.

A fost demonstrată una dintre modalitățile posibile de rezolvare a problemei autenticității distilatelor de vin învechite. Utilizarea spectrelor de transmisie, precum și a dependenței unghiulare a spectrelor de împrăștiere, în calitate de informație spectrală de referință a destilatelor de vin, va îmbunătăți semnificativ calitatea clasificării și va permite creșterea corelației dintre valorile parametrilor chimici și componentele principale. Se propune utilizarea metodei PCA (analiza componentelor principale), a arborilor de clasificare și a PLS (proiecția asupra structurilor latente) pentru determinarea eficienței acestora în procesul de clasificare și de identificare a distilatelor de vin.

Cuvinte-cheie
Wine distillates, maturation, Chemical composition, transmission spectra, principal component analysis, classification tree, projection on latent structures.,

distilate de vin, învechire, Compoziţie chimică, spectre de transmisie, analiza componentelor principale, arbori de clasificare, proiecție asupra structurilor latente.