Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
822 19 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-06-23 12:02 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
636.92.082.4 (3) |
Alte animale crescute de om (41) |
SM ISO690:2012 EREMIA, Nicolae, CHIRIAC, Angela, IVANOVA, Raisa, MAŞCENCO, Natalia. Influenţa bioregulatorului natural și a aditivilor nutriționali la iernatul familiilor de albine. In: Ştiinţa Agricolă, 2018, nr. 1, pp. 99-104. ISSN 1857-0003. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Ştiinţa Agricolă | ||||||
Numărul 1 / 2018 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202 | ||||||
|
||||||
CZU: 636.92.082.4 | ||||||
Pag. 99-104 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În prezentul studiu s-a evaluat influenţa unor aditivi nutriţionali utilizaţi în hrana stimulativă (sirop de zahăr) a albinelor asupra rezistenţei la iernat, determinată prin raportul dintre numărul de albine, care au ieşit din iarnă şi numărul de albine, care au intrat în iarnă (%). Cincisprezece familii de albine (Apis mellifera carpatica), împărţite în 5 loturi, au fost alimentate în perioada de pregătire către repausul de iarnă de trei ori: la 09.09.15, 11.09.15 şi la 16.09.15. La administrarea siropului de zahăr s-au adăugat: bioregulatorul natural Genistifoliozida D (glicozid iridoid obţinut din planta Linaria genistifolia Mill), probioticul Vitacorm AD-1 (autolizat de drojdii de panificaţie) şi produsul Pchelodar (cobalt, zaharoză, vitamine, substanţe minerale). Cel mai bine au iernat familiile de albine, care au fost hrănite cu aditivii Vitacorm AD-1 (30 mg/l) şi Genistifoliozida (60 mg/l), rezistenţa la iernat fiind de 100 % şi 95,24% (respectiv cu 11,57 şi 6,8% mai mult faţă de lotul martor). Prezenţa aditivului Pchelodar în siropul de zahăr a avut un impact mai slab asupra rezistenţei albinelor, supravieţuind doar 71,39% din ele |
||||||
Cuvinte-cheie Apis mellifera, Familii de albine, Aditivi nutriţionali, Sirop, Rezistenţă la iernare. |
||||||
|
Crossref XML Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <doi_batch version='4.3.7' xmlns='http://www.crossref.org/schema/4.3.7' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.crossref.org/schema/4.3.7 http://www.crossref.org/schema/deposit/crossref4.3.7.xsd'> <head> <doi_batch_id>ibn-65037</doi_batch_id> <timestamp>1716679950</timestamp> <depositor> <depositor_name>Information Society Development Instiute, Republic of Moldova</depositor_name> <email_address>[email protected]</email_address> </depositor> <registrant>Universitatea Agrară de Stat din Moldova</registrant> </head> <body> <journal> <journal_metadata> <full_title>Ştiinţa Agricolă</full_title> <issn media_type='print'>18570003</issn> </journal_metadata> <journal_issue> <publication_date media_type='print'> <year>2018</year> </publication_date> <issue>1</issue> </journal_issue> <journal_article publication_type='full_text'><titles> <title>Influenţa bioregulatorului natural și a aditivilor nutriționali la iernatul familiilor de albine</title> </titles> <contributors> <person_name sequence='first' contributor_role='author'> <given_name>Nicolae</given_name> <surname>Eremia</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Angela</given_name> <surname>Chiriac</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Raisa</given_name> <surname>Ivanova</surname> </person_name> <person_name sequence='additional' contributor_role='author'> <given_name>Natalia</given_name> <surname>Maşcenco</surname> </person_name> </contributors> <publication_date media_type='print'> <year>2018</year> </publication_date> <pages> <first_page>99</first_page> <last_page>104</last_page> </pages> </journal_article> </journal> </body> </doi_batch>