Modificarea și caracterizarea cărbunelui activ din coji de nuci
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
858 13
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-28 23:02
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
661.183.2 (22)
Produse chimice (90)
SM ISO690:2012
CEBAN (GÎNSARI), Irina, NASTAS, Raisa. Modificarea și caracterizarea cărbunelui activ din coji de nuci. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, 7 iunie 2017, Cahul. Cahul: Tipografia „CentroGrafic” SRL, Cahul, 2017, Vol.1, pp. 272-276. ISBN 978-9975-88-007-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.1, 2017
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Cahul, Moldova, 7 iunie 2017

Modificarea și caracterizarea cărbunelui activ din coji de nuci

CZU: 661.183.2

Pag. 272-276

Ceban (Gînsari) Irina1, Nastas Raisa2
 
1 Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei,
2 Institutul de Chimie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 26 decembrie 2017


Rezumat

The purpose this work was to modify the active carbon obtained from nut shells (CAN) with chlorine ions (CAN-Cl). General physical-chemical parameters were evaluated by humidity, bulk density, ash content, elemental analysis. Structural characteristics were determined from nitrogen sorption isotherms and thermal behavior by thermogravimetric analysis. SEM-EDX spectroscopy proved the presence of chlorine on the active carbon in the content up to 2%.