Gospodaria țărănească între producție și consum
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
708 31
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-11 15:46
SM ISO690:2012
URSU, Ana. Gospodaria țărănească între producție și consum. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării: : modele de dezvoltare durabilă, Ed. 7th edition, 3-5 mai 2018, Chişinău. Chişinau, Moldova: Complexul Editorial INCE, 2017, Ediția 12, Vol.1, pp. 175-180. ISBN 978-9975-3171-1-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Creşterea economică în condiţiile globalizării
Ediția 12, Vol.1, 2017
Congresul "Creşterea economică în condiţiile globalizării"
7th edition, Chişinău, Moldova, 3-5 mai 2018

Gospodaria țărănească între producție și consum

JEL: O12, Q12, R10, R20, R51

Pag. 175-180

Ursu Ana
 
Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală (ICEADR), Bucuresti
 
 
Disponibil în IBN: 17 noiembrie 2017


Rezumat

Lucrarea, elaborată pe baza unor cercetări proprii, este destinată analizei gospodăriei țărănești în contextul economiei rurale având ca scop cunoașterea structurii agricole și a accesului la resursele pamântului, a activității care predomină în gospodărie și a dependenței de munca familială, a participarii la schimb cu sistemul economic, a acumulării de capital și a consumului, etc. Pentru realizarea studiului s-a folosit ca instrument de cercetare chestionarul. Lucrarea acoperă un set reprezentativ și echilibrat de elemente definitorii cu scopul de a realiza o reprezentare mai precisă a totalității comportamentului economic în producția agricolă. Analiza contribuie, în special, la înțelegerea societății țărănești, a motivațiilor, a metodelor de cultivare, a obstacolelor cu care se confruntă gospodăria țărănească, precum și a modului în care acestea ar putea fi mai bine susținute.  

The paper, developed on the basis of its own research, is intended for the analysis of the peasant household in the context of the rural economy, aiming to know the agricultural structure and access to land resources, household predominance and dependence on family work, economic, capital accumulation and consumption, etc. The questionnaire was used as a research tool for the study. The paper covers a representative and balanced set of defining elements in order to achieve a more accurate representation of the totality of economic behavior in agricultural production. The analysis contributes in particular to the understanding of peasant society, the motivation, the cultivation methods, the obstacles facing the peasant household, and the way in which they could be better supported.

Cuvinte-cheie
gospodărie ţărănească, economie rurală, producţie, consum,

câmpie