Securitatea alimentară: abordări teoretice, recomandări practice
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
928 27
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-27 12:56
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
338.439.6(478) (11)
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1508)
SM ISO690:2012
BAJURA, Tudor, GANDACOVA, Svetlana. Securitatea alimentară: abordări teoretice, recomandări practice. In: Analele Institutului Naţional de Cercetări Economice, 2015, nr. 1, pp. 26-30. ISSN 1857-3630.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Analele Institutului Naţional de Cercetări Economice
Numărul 1 / 2015 / ISSN 1857-3630 /ISSNe 1857-3630

Securitatea alimentară: abordări teoretice, recomandări practice
CZU: 338.439.6(478)

Pag. 26-30

Bajura Tudor, Gandacova Svetlana
 
Institutul Naţional de Cercetări Economice al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 3 noiembrie 2015


Rezumat

In calitate de pilon de importanţă majoră pentru dezvoltarea dinamică şi stabilă a economiei naţionale, securitatea alimentară merită o atenţie deosebită din partea organelor de administrare publică de la toate nivelurile ierarhice. Cu toate acestea, in publicaţiile autohtone, problema securităţii alimentare practic nu este abordată. Deci, temeiul dat a servit ca bază pentru pregătirea articolului. Credem că elaborarea bilanţurilor alimentare, pornite recent de către Biroul Naţional de Statistică, va servi in calitate de ghid practic pentru luarea deciziilor manageriale in ceea ce priveşte asigurarea securităţii alimentare a ţării

As a pillar of major importance for the dynamic development of the national economy stable food security deserves to be enjoying the attention from the public administration bodies of different levels. However in local publications the problems of food security practical are not addressed. What has also served as the basis for preparing the present article. We believe that the development of food balance sheets, recently started by the National Bureau of Statistics, will serve as a practical guide for making management decisions regarding the problems of food security of the country..

Cuvinte-cheie
securitate alimentară, Kilocalorii, comerţ extern, lanţ valoric, administrare publică,

consum final, gospodării casnice, coş minim de consum, norme sanitar-veterinare, bilanţ al produselor alimentare, produse fitotehnice, produse zootehnice.