Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
928 27 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-27 12:56 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
338.439.6(478) (11) |
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1508) |
SM ISO690:2012 BAJURA, Tudor, GANDACOVA, Svetlana. Securitatea alimentară: abordări teoretice, recomandări practice. In: Analele Institutului Naţional de Cercetări Economice, 2015, nr. 1, pp. 26-30. ISSN 1857-3630. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Analele Institutului Naţional de Cercetări Economice | ||||||
Numărul 1 / 2015 / ISSN 1857-3630 /ISSNe 1857-3630 | ||||||
|
||||||
CZU: 338.439.6(478) | ||||||
Pag. 26-30 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
In calitate de pilon de importanţă majoră pentru dezvoltarea dinamică şi stabilă a economiei naţionale, securitatea alimentară merită o atenţie deosebită din partea organelor de administrare publică de la toate nivelurile ierarhice. Cu toate acestea, in publicaţiile autohtone, problema securităţii alimentare practic nu este abordată. Deci, temeiul dat a servit ca bază pentru pregătirea articolului. Credem că elaborarea bilanţurilor alimentare, pornite recent de către Biroul Naţional de Statistică, va servi in calitate de ghid practic pentru luarea deciziilor manageriale in ceea ce priveşte asigurarea securităţii alimentare a ţării |
||||||
Cuvinte-cheie securitate alimentară, Kilocalorii, comerţ extern, lanţ valoric, administrare publică, consum final, gospodării casnice, coş minim de consum, norme sanitar-veterinare, bilanţ al produselor alimentare, produse fitotehnice, produse zootehnice. |
||||||
|