Secvenţele întrebare-răspuns în interacţiunea mediată controlată
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
809 12
Ultima descărcare din IBN:
2023-04-12 13:36
SM ISO690:2012
PINTILII, Alina. Secvenţele întrebare-răspuns în interacţiunea mediată controlată. In: Limbaj şi context. Revista internaţională de lingvistică, semiotică şi ştiinţă literară, 2011, nr. 2, pp. 88-97. ISSN 1857-4149.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Limbaj şi context. Revista internaţională de lingvistică, semiotică şi ştiinţă literară
Numărul 2 / 2011 / ISSN 1857-4149

Secvenţele întrebare-răspuns în interacţiunea mediată controlată

Pag. 88-97

Pintilii Alina
 
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi
 
 
Disponibil în IBN: 10 aprilie 2014


Rezumat

În emisiunile de tip talk-show sau dezbatere televizată, secvenţele întrebare-răspuns prezintă o serie de particularităţi generate mai ales de orientarea către publicul telespectator, dar şi de funcţia de conturare a imaginii publice pe care acestea o îndeplinesc. Pentru cei care participă la interacţiunea mediată controlată, miza este mult mai mare decât în cazul unei interacţiuni directe libere, de unde construcţia mai complexă a întrebărilor şi a răspunsurilor, importanţa procedeelor de atenuare a unor posibile ameninţări şi funcţiile diverse ale secvenţelor metacomunicative (cu un accent deosebit pe organizarea discursului).

The present study brings together several observations which refer to special conditions of holding a TV debate, in a special speech situational context. We address some issues that occurred in a media controlled interaction (a TV debate).

Cuvinte-cheie
interacţiune mediată controlată, context situaţional.,

vorbire