Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1079 4 |
Ultima descărcare din IBN: 2022-12-03 13:43 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
504.062+338.439.6 (1) |
Știința mediului înconjurător (926) |
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1531) |
SM ISO690:2012 DEDIU, Ion. Aspecte termodinamice ale productivităţii
biologice şi securităţii alimentare
. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2013, nr. 3(30), pp. 45-48. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 3(30) / 2013 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 504.062+338.439.6 | ||||||
Pag. 45-48 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
e thermodynamic, bioproductivity and food safety aspects have been analysed from the point of view of energy conservation and the entropy laws. The investigation is provided wilhin
quadriature of fundamental ecological factors (energy, matter, space and information), uwich possess an fi nite character, of the general theory of systems (L. von Bertalanffy, M. Mesarovič, I. Prigogin, D. N. Meadows etc.), as well as of bioeconomic and ecological equilibrium principles. The potential bioproductivy fi nitudiness are postulated, which should be compelled set at the base of rechonings the human
development index of each country (region, nation). |
||||||
Cuvinte-cheie termodinamică, entropie, factori ecologici fundamentali, productivitate biologică, securitate/ siguranţă |
||||||
|