147 0 |
SM ISO690:2012 SAVA, Parascovia, GHERASIMOVA, Elena. Dezvoltarea și fructificarea unor soiuri de cătină albă în Republica Moldova. In: Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare, 2020, pp. 291-296. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Realizări stiinţifice în horticultură, oenologie şi tehnologii alimentare | ||||||
2020 | ||||||
|
||||||
Pag. 291-296 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor efectuate pentru studierea soiurilor de cătină alba: Nivelina, Podaroc sadu, Trofimovscaia, Botanicescaia, Otreadnaia. În baza rezultatelor obținute s-a stabilit că durata dintre fazele fenologice de înmugurire și înflorire a soiurilor de cătină albă a variat între 19-21 zile, iar durata dintre perioada de înfl orire și maturare a fructelor-între 130-133 zile. Productivitatea soiurilor a variat între 5,1-15,00 t/ha, iar masa fructelor a variat între 0,42-0,7 g. Acumularea substanțelor nutritive în fructe a variat între 7,4-10,56 % la substanțele uscate, între 78,32-130,33 la vitamina C, și între 0,21-1,38 la coeficientul zahăr/acid. |
||||||
Cuvinte-cheie cătină albă, soiuri, fenofaze, fructe, substanțele nutritive, white sausage, varieties, Phenophases, fruits, Nutrients |
||||||
|
Dublin Core Export
<?xml version='1.0' encoding='utf-8'?> <oai_dc:dc xmlns:dc='http://purl.org/dc/elements/1.1/' xmlns:oai_dc='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/' xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance' xsi:schemaLocation='http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc/ http://www.openarchives.org/OAI/2.0/oai_dc.xsd'> <dc:creator>Sava, P.V.</dc:creator> <dc:creator>Gherasimova, E.</dc:creator> <dc:date>2009-07-01</dc:date> <dc:description xml:lang='ro'><p>În lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor efectuate pentru studierea soiurilor de cătină alba: Nivelina, Podaroc sadu, Trofimovscaia, Botanicescaia, Otreadnaia. În baza rezultatelor obținute s-a stabilit că durata dintre fazele fenologice de înmugurire și înflorire a soiurilor de cătină albă a variat între 19-21 zile, iar durata dintre perioada de înfl orire și maturare a fructelor-între 130-133 zile. Productivitatea soiurilor a variat între 5,1-15,00 t/ha, iar masa fructelor a variat între 0,42-0,7 g. Acumularea substanțelor nutritive în fructe a variat între 7,4-10,56 % la substanțele uscate, între 78,32-130,33 la vitamina C, și între 0,21-1,38 la coeficientul zahăr/acid.</p></dc:description> <dc:description xml:lang='en'><p>Th e paper presents the results of the researches carried out on the growth and development of the sea backthorn varieties: Nivelina, Podaroc sadu, Trofi movscaia, Botanicescaia, Otreadnaia. Based on the results obtained, it was established that the duration between the phenological phases of budding and fl owering of white sea urchin varieties varied between 19-21 days and the duration between the fl owering and maturation period of the fruit between 130-133 days. Th e productivity of the varieties varied between 5.115.00 t/ha, and the fruits mass varied between 0.42-0.7 g. Th e accumulation of nutrients in the sea backthorn fruits for dry matter varied between 7.4-10.56%, for vitamin C between 78.32-130.33 mg% and for sugar/acid ratio between 0.21-1.38.</p></dc:description> <dc:source>Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Umanistice) 30 (10) 291-296</dc:source> <dc:subject>cătină albă</dc:subject> <dc:subject>soiuri</dc:subject> <dc:subject>fenofaze</dc:subject> <dc:subject>fructe</dc:subject> <dc:subject>substanțele nutritive</dc:subject> <dc:subject>white sausage</dc:subject> <dc:subject>varieties</dc:subject> <dc:subject>Phenophases</dc:subject> <dc:subject>fruits</dc:subject> <dc:subject>Nutrients</dc:subject> <dc:title>Dezvoltarea și fructificarea unor soiuri de cătină albă în Republica Moldova</dc:title> <dc:type>info:eu-repo/semantics/article</dc:type> </oai_dc:dc>