Migdalul comun (Amygdalus communis L.) – specie de perspectivă pentru Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
301 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-17 21:22
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.55(478.9) (1)
Nucifere. Fructe cu coajă tare (62)
SM ISO690:2012
DADU, Constantin, DONEA, Victor, ONICA, Elisaveta, DONEA, Ecaterina, OBOROC, Ion. Migdalul comun (Amygdalus communis L.) – specie de perspectivă pentru Republica Moldova. In: Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia, 2022, nr. 2(88), pp. 62-72. ISSN 1857-3142. DOI: https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.10
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Numărul 2(88) / 2022 / ISSN 1857-3142

Migdalul comun (Amygdalus communis L.) – specie de perspectivă pentru Republica Moldova

DOI:https://doi.org/10.53082/1857-3142.22.88.10
CZU: 634.55(478.9)

Pag. 62-72

Dadu Constantin1, Donea Victor2, Onica Elisaveta3, Donea Ecaterina4, Oboroc Ion5
 
1 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare,
2 ONG „Noi și Mediul”,
3 Grădina Botanică Naţională (Institut) "Alexandru Ciubotaru",
4 Universitatea de Stat din Moldova,
5 Colegiul Agroindustrial din Ungheni
 
 
Disponibil în IBN: 23 decembrie 2022


Rezumat

The article refers to the analysis of the data presented in the specialized literature and the research carried out regarding the importance, biological peculiarities and cultivation technology of the common almond species. The basic objective consists in the development of this culture, highlighting the special qualities and the precious assortment used in food, for therapeutic purposes and other destinations. Thus favoring the achievement of remarkable results for the economy of the Republic of Moldova.

În articol se face referință la analiza datelor prezentate în literatura de specialitate și cercetările efectuate privind importanța, particularitățile biologice și tehnologia de cultivare a speciei migdal comun. Obiectivul de bază constă în dezvoltarea acestei culturi, evidențierea calităților deosebite și a sortimentului prețios folosit în alimentație, în scopuri terapeutice şi alte destinații, favorizând astfel obținerea unor rezultate remarcabile pentru economia Republicii Moldova.

Cuvinte-cheie
almond, importance of culture, nutrients and therapeutic substances, cultivation technologies, Harvesting,

migdal, importanța culturii, substanțe nutritive și terapeutice, tehnologii de cultivare, recoltarea