Articolul precedent |
Articolul urmator |
237 7 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-25 11:48 |
SM ISO690:2012 BREAHNA, Nadejda, STURZA, Maria, DODON, Adelina, BANTEA-ZAGOREANU, Valentina. Aspecte a utilizării spirulinei în industria de cofetărie. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Ed. Volumul II, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2017, Volumul II, pp. 13-16. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol. II). |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor Volumul II, 2017 |
||||||
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor" Volumul II, Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017 | ||||||
|
||||||
Pag. 13-16 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările efectuate relevă importanța utilizării spirulinei în industria de cofetărie, accentul fiind pe fabricarea biscuiților Macarons. Scopul urmărit este de a substitui coloranții artificiali cu coloranții naturali, evaluând caracteristicele fizico-chimice și organoleptice ale produsului. La adăugarea spirulinei în diferite concentrații și sub diferite forme de agregare s-au obținut rezultate care indică aportul acesteia asupra caracteristicilor de calitate a biscuiților, beneficiile adaosului fiind exprimate prin valoarea nutritivă și energetică a produsului. |
||||||
Cuvinte-cheie Spirulina - produs autohton, produse de cofetărie, biscuiți Macarons, Analiză senzorială, Indici fizico-chimici |
||||||
|