Aspecte a utilizării spirulinei în industria de cofetărie
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
237 7
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-25 11:48
SM ISO690:2012
BREAHNA, Nadejda, STURZA, Maria, DODON, Adelina, BANTEA-ZAGOREANU, Valentina. Aspecte a utilizării spirulinei în industria de cofetărie. In: Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Ed. Volumul II, 16-18 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Tehnica-UTM, 2017, Volumul II, pp. 13-16. ISBN 978-9975-45-545-9 (Vol. II).
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor
Volumul II, 2017
Conferința "Conferinţa Tehnico-Ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor"
Volumul II, Chișinău, Moldova, 16-18 noiembrie 2017

Aspecte a utilizării spirulinei în industria de cofetărie


Pag. 13-16

Breahna Nadejda, Sturza Maria, Dodon Adelina, Bantea-Zagoreanu Valentina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 8 decembrie 2022


Rezumat

Cercetările efectuate relevă importanța utilizării spirulinei în industria de cofetărie, accentul fiind pe fabricarea biscuiților Macarons. Scopul urmărit este de a substitui coloranții artificiali cu coloranții naturali, evaluând caracteristicele fizico-chimice și organoleptice ale produsului. La adăugarea spirulinei în diferite concentrații și sub diferite forme de agregare s-au obținut rezultate care indică aportul acesteia asupra caracteristicilor de calitate a biscuiților, beneficiile adaosului fiind exprimate prin valoarea nutritivă și energetică a produsului.

Cuvinte-cheie
Spirulina - produs autohton, produse de cofetărie, biscuiți Macarons, Analiză senzorială, Indici fizico-chimici