Evaluări microbiologice ale unor sortimente de brânzeturi
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
366 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-03 18:41
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
619:614.31:637.3 (2)
Științe medicale. Medicină (11364)
Inspecţie şi control sanitar (92)
Produse ale animalelor domestice (de curte) și de vânat (306)
SM ISO690:2012
GOLBAN, Rita. Evaluări microbiologice ale unor sortimente de brânzeturi. In: Ştiinţa Agricolă, 2022, nr. 1, pp. 125-134. ISSN 1857-0003. DOI: https://doi.org/10.55505/sa.2022.1.18
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa Agricolă
Numărul 1 / 2022 / ISSN 1857-0003 /ISSNe 2587-3202

Evaluări microbiologice ale unor sortimente de brânzeturi

Microbiological evaluation of some cheese assortments

DOI:https://doi.org/10.55505/sa.2022.1.18
CZU: 619:614.31:637.3

Pag. 125-134

Golban Rita
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 9 septembrie 2022


Rezumat

The scientific researches presented in this paper aimed to study the aspects of the bacterial microflora in some assortments of cheese in their fresh state and in various refrigeration periods, sold in the industrial network, according to the scheme of classical microbiological laboratory procedure. Bacterioscopic and bacteriological investigations evaluated the number of Streptococcus and Lactobacillus colonies, yeast cells and conditionally pathogenic species in hard and soft cheeses. Obtained data confirmed the presence of a normal bacterial microflora resulted from the lactic fermentation mechanism. Potential pathogenic microorganisms like Salmonella, Staphylococcus and coliform bacteria were not identified. These researches are of public interest as evidenced by the fact that dairy products sold in markets are of high quality and meet food safety and marketing requirements.

Cercetările ştiinţifice reflectate în acest studiu au avut ca scop studierea microflorei bacteriene în unele sortimente de brânzeturi în stare proaspătă și în diverse perioade de refrigerare, comercializate în rețeaua industrială, după schema conduitei microbiologice clasice de laborator. Prin cercetări bacterioscopice și bacteriologice s-a evaluat numărul de colonii microbiene Streptococcus, Lactobacillus, ale celulelor levurice și ale speciilor condiționat patogene în brânzeturi cu pastă tare și moale. Rezultatele au confirmat o microfloră bacteriană normală obținută prin mecanismul de fermentaţie lactică. Microorganisme potențial patogene din categoriile Salmonella, Staphylococcus și bacterii coliforme nu au fost identificate. Aceste cercetări prezintă interes public, demonstrând că produsele lactate comercializate în reţeaua de magazine sunt calitative şi corespund cerinţelor de siguranță alimentară și de comercializare

Cuvinte-cheie
Cheeses, microflora, Streptococcus, lactobacillus, Food safety,

Brânzeturi, microfloră, Streptococcus, Lactobacillus, siguranţă alimentară