Гендерный аспект научно-творческого восприятия онлайн-лекций
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
259 1
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-10 22:10
SM ISO690:2012
OVCERENCO, Nadejda. Гендерный аспект научно-творческого восприятия онлайн-лекций. In: Cultura cercetării pedagogice: provocări şi tendinţe contemporane, Ed. 1, 5-6 iunie 2021, Chişinău. Chişinău: Tipografia Universităţii de Stat din Tiraspol, 2021, Ediția 1, Vol.4, pp. 200-212. ISBN 978-9975-76-349-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Cultura cercetării pedagogice: provocări şi tendinţe contemporane
Ediția 1, Vol.4, 2021
Conferința "Cultura cercetării pedagogice: provocări şi tendinţe contemporane"
1, Chişinău, Moldova, 5-6 iunie 2021

Гендерный аспект научно-творческого восприятия онлайн-лекций


Pag. 200-212

Ovcerenco Nadejda
 
Universitatea de Stat din Tiraspol
 
 
Disponibil în IBN: 9 noiembrie 2021


Rezumat

Articolul abordează aspectul gender privind percepția științifico-creativă a prelegerii online. Percepția de gen a unei prelegeri online este capacitatea reprezentanților diferitelor sexe de a înțelege esența a ceea ce este studiat online, de a-l conecta cu ceea ce este deja cunoscut, de a-i cunoaște manifestările, proprietățile, metodele de aplicare. În cursul ascultării prelegerilor online, caracteristicile de gen ale studenților se manifestă prin determinarea tipului percepției sale a prelegerii online. Percepția studentului a unei prelegeri online poate fi atât explicită, cât și implicită. Explicitatea este un tip de percepție, care se caracterizează prin prezența unui sens deschis, clar, distinct în declarațiile ascultătorilor-studenți ai prelegerii și înțeles necondiționat de toată lumea. Percepția implicită - ca un fel de percepție, este opusul percepției explicite, care se caracterizează prin prezența unui sens ascuns, neclar în declarațiile ascultătorilor-studenți ai prelegerii și cu siguranță dificil de înțeles pentru toată lumea. Prelegerea online organizează atât activitatea titularului de curs universitar pentru predarea online, cât și ale studentului. Studentul percepe nu doar conținutul prelegerii online elaborat de cadrul didactic universitar, cât și abilitatea cu care autorul textului online a putut să-și imagineze potențialul studentului-online.

Cuvinte-cheie
percepția prelegerii, perceptibilitatea, percepția de gen, percepția implicită, percepția explicită, percepția științifico-creativă, prelegere online.