Plan de intervenție psihoterapeutică pentru diminuarea comportamentului agresiv la preșcolari
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
509 67
Ultima descărcare din IBN:
2024-05-29 21:33
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
159.923 (466)
Psihologie (3511)
SM ISO690:2012
OLARU (TUDOR), Lăcrămioara-Elena. Plan de intervenție psihoterapeutică pentru diminuarea comportamentului agresiv la preșcolari. In: Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice: Analele științifice ale doctoranzilor și competitorilor, Ed. 18, 1 ianuarie 2019, Chişinău. Chișinău: CEP UPS „I.Creangă”, 2019, Vol.18, Partea 3, pp. 218-230. ISBN 978-9975-46-423-9.. ISSN 1857-0267.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice
Vol.18, Partea 3, 2019
Conferința "Probleme actuale ale ştiinţelor umanistice."
18, Chişinău, Moldova, 1 ianuarie 2019

Plan de intervenție psihoterapeutică pentru diminuarea comportamentului agresiv la preșcolari

CZU: 159.923

Pag. 218-230

Olaru (Tudor) Lăcrămioara-Elena
 
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 3 iunie 2021


Rezumat

Aggressiveness seems to be a phenomenon that spreads rapidly today in the social environment in general and, in the present case, in the educational field, despite the efforts that authorities and educators are making. The need to identify intervention tools to diminish these behaviors and to ensure the normal development of the child in order to acquire appropriate social conduct is now more stringent than ever. The preschool is at an age at which is extremely vulnerable and exposed to unwanted behaviors and the family is often unable to react in a timely and effective manner. The role of the therapist is therefore as difficult and important one, as it is to ensure the health of tomorrow’s society.

Agresivitatea pare să fie un fenomen care se propagă astăzi rapid în mediul social, în general și, în cazul de față, în mediul educațional, în pofida eforturilor pe care autoritățile și educatorii le fac. Necesitatea identificării unor instrumente de intervenție care să conducă la diminuarea acestor comportamente și care să asigure dezvoltarea normală a copilului, în vederea dobândirii unor conduite sociale adecvate, este acum mai stringentă ca oricând. Preșcolarul este la o vârstă la care este extrem de vulnerabil și expus la deprinderea unor comportamente nedorite, iar familia este pusă de multe ori în imposibilitatea de a putea reacționa la timp și eficient. Rolul care îi revine astfel terapeutului este unul pe cât de dificil, pe atât de important, în vederea asigurării sănătății societății de mâine.

Cuvinte-cheie
education, aggressiveness, aggressive behavior, preschool, intervention, therapist, family, emotion,

educaţie, agresivitate, comportament agresiv, preşcolar, intervenție, terapeut, familie, emoție.