Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
401 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2023-05-18 09:57 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
638.162:577.1+534.9 (1) |
Întreținerea, creșterea și utilizarea insectelor și a altor astropode (164) |
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (668) |
Vibraţii. Unde. Acustică (33) |
SM ISO690:2012 ЯЗЛОВИЦКАЯ, Людмила, ВРАБИЕ, Валерия. Содержание гидроксиметилфурфурола при различных способах термической обработки меда. In: Buletin Ştiinţific. Revista de Etnografie, Ştiinţele Naturii şi Muzeologie (Serie Nouă) , 2020, nr. 32(45), pp. 73-84. ISSN 1857-0054. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Buletin Ştiinţific. Revista de Etnografie, Ştiinţele Naturii şi Muzeologie (Serie Nouă) | ||||||
Numărul 32(45) / 2020 / ISSN 1857-0054 | ||||||
|
||||||
CZU: 638.162:577.1+534.9 | ||||||
Pag. 73-84 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
În lucrare este evaluat efectul vitezei de încălzire a mierii asupra conținutului de hidroximetilfurfural (HMF) din ea. Conținutul de HMF a fost peste limitele maxime admise atunci când mierea a fost plasată într-un termostat la 80°C timp de 180 de minute și într-o baie de apă clocotită timp de 30 de minute. Tratarea a 10 grame de miere cu unde electromagnetice ale unui cuptor cu microunde la 100 W timp de 4 minute nu a modificat semnificativ valoarea testului, doar timp de 5 minute a dus la o creștere a conținutului de HMF de două ori, dar nu a atins nivelul critic. Încălzirea rapidă a mierii în rolă și fierberea acesteia până la 2,5 minute accelerează semnificativ formarea HMF la un nivel critic, ceea ce este mai periculos în comparație cu o baie de apă. |
||||||
Cuvinte-cheie mierea de albine, cristalizarea, procesarea termică, hidroximetilfurfural, honey, crystallization, heat processing, hydroxymethylfurfural |
||||||
|