Ameliorarea calitâții porumbului prin acțiunea mutaţiilor WX1 şi Y1
Close
Articolul precedent
Articolul urmator
695 5
Ultima descărcare din IBN:
2021-05-28 17:30
SM ISO690:2012
ŢÎGANAŞ, Vasile, ŢÎGANAŞ, Domnica. Ameliorarea calitâții porumbului prin acțiunea mutaţiilor WX1 şi Y1. In: Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor, 6 septembrie 2018, Pașcani. Pașcani: 2018, pp. 197-206.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor 2018
Conferința "Aspecte ameliorative în ameliorarea plantelor"
Pașcani, Moldova, 6 septembrie 2018

Ameliorarea calitâții porumbului prin acțiunea mutaţiilor WX1 şi Y1


Pag. 197-206

Ţîganaş Vasile, Ţîganaş Domnica
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 3 februarie 2020


Rezumat

The results of long times investigation of the genetics and breeding of amilopectinous maze demonstrated the possibility to create the new inbred lines with higher combining ability and competitive hybrids waxy-1 maize in order to improve the production and quality of starch in grains. The initial material collection for maize breeding included more than 175 inbred lines. The new highly productive amilopectinous maize hybrids - Chishinau 295 wx1;y1 and Chishinau 335 wx1;y1 -was regionalized in the Republic of Moldova, which are broadly characterized by its important traits.

Cuvinte-cheie
Amilopectin, Amylose, Hybrids, Lines, Maize, Starch, Quality, Waxy-1