Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
859 5 |
Ultima descărcare din IBN: 2021-12-03 19:03 |
SM ISO690:2012 SENYUK, V, HEINRICHS, Hrinrich, VOIGT, Jurgen, SHUTOV, Andrei , BIEHL, Bole. Storage globulin and aspartic proteinase from ungerminated cacao seeds: Kinetics and mechanism of in vitro proteolysis. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2007, nr. 7, pp. 153-159. ISSN 1814-3237. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii) | ||||||
Numărul 7 / 2007 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X | ||||||
|
||||||
Pag. 153-159 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Din seminţele negerminate de cacao a fost obţinută proteina de rezervă 7S globulina şi proteinaza aspartică purificată
prin cromatografia de afinitate pe pepstatin A imobilizat. Ca şi celelalte proteinaze aspartice din plante, proteinaza
aspartică din cacao este un heterodimer al lanţului polipeptidic mare şi mic (34 kDa şi 16 kDa, respectiv). Hidroliza
globulinei 7S cu proteinaza aspartică a fost caracterizată prin SDS-electroforeză şi prin determinarea proteinei reziduale
şi a azotului aminic în hidrolizat. Au fost detectate trei reacţii independente de ordinul pseudo-întîi: proteoliza rapidă
nelimitată (cooperativă) a parţii nestabile (aproximativ 20%) din globulina 7S sumară, care rapid se elimină la începutul
incubaţiei, proteoliza cooperativă lentă a reziduului globulunei 7S stabile şi proteoliza limitată comparativ lentă, care
constă în scindarea singulară a subunităţilor globulinei 7S. Rezultatele obţinute descriu degradarea globulinei 7S catalizată
de proteinaza aspartică la fermentarea boabelor de cacao. |
||||||
|