Storage globulin and aspartic proteinase from ungerminated cacao seeds: Kinetics and mechanism of in vitro proteolysis
Close
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
859 5
Ultima descărcare din IBN:
2021-12-03 19:03
SM ISO690:2012
SENYUK, V, HEINRICHS, Hrinrich, VOIGT, Jurgen, SHUTOV, Andrei , BIEHL, Bole. Storage globulin and aspartic proteinase from ungerminated cacao seeds: Kinetics and mechanism of in vitro proteolysis. In: Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii), 2007, nr. 7, pp. 153-159. ISSN 1814-3237.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Studia Universitatis Moldaviae (Seria Ştiinţe Reale şi ale Naturii)
Numărul 7 / 2007 / ISSN 1814-3237 /ISSNe 1857-498X

Storage globulin and aspartic proteinase from ungerminated cacao seeds: Kinetics and mechanism of in vitro proteolysis

Pag. 153-159

Senyuk V, Heinrichs Hrinrich, Voigt Jurgen, Shutov Andrei , Biehl Bole
 
Moldova State University
 
 
Disponibil în IBN: 16 decembrie 2013


Rezumat

Din seminţele negerminate de cacao a fost obţinută proteina de rezervă 7S globulina şi proteinaza aspartică purificată prin cromatografia de afinitate pe pepstatin A imobilizat. Ca şi celelalte proteinaze aspartice din plante, proteinaza aspartică din cacao este un heterodimer al lanţului polipeptidic mare şi mic (34 kDa şi 16 kDa, respectiv). Hidroliza globulinei 7S cu proteinaza aspartică a fost caracterizată prin SDS-electroforeză şi prin determinarea proteinei reziduale şi a azotului aminic în hidrolizat. Au fost detectate trei reacţii independente de ordinul pseudo-întîi: proteoliza rapidă nelimitată (cooperativă) a parţii nestabile (aproximativ 20%) din globulina 7S sumară, care rapid se elimină la începutul incubaţiei, proteoliza cooperativă lentă a reziduului globulunei 7S stabile şi proteoliza limitată comparativ lentă, care constă în scindarea singulară a subunităţilor globulinei 7S. Rezultatele obţinute descriu degradarea globulinei 7S catalizată de proteinaza aspartică la fermentarea boabelor de cacao.