IBN
Închide
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXZ
ЗСЭ

Despre revistă
Cautare
Domenii de acreditare
Domenii ştiinţifice
Acces la textul integral
Anul fondării  2006
Fondatori
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
Tirajul revistei   100
Vizibilitate internațională
Caracteristica articolelor
Limba de publicare
Ultima descărcare din IBN:
2023-02-05 22:40
Colegiul de redacţie
Vizibilitatea autorilor

Numărul curent

  Nr. 2 / 2023  (2 din 2)14    CZU
 2023  (2 din 2)23    
Nr. 2(90) 14CZU
Nr. 1(89) 9CZU
 2022  (2 din 2)18    
Nr. 2(88) 10CZU
Nr. 1(87) 8CZU
 2021  (2 din 2)15    
Nr. 2(86) 7CZU
Nr. 1(85) 8CZU
 2019  (3 din 6)46    
Nr. 5-6(83-84) 15CZU
Nr. 3-4(81-82) 16CZU
Nr. 1-2(79-80) 15CZU
 2018  (5 din 6)51    
Nr. 6(78) 8CZU
Nr. 5(77) 10CZU
Nr. 4(76) 9CZU
Nr. 3(75) 10CZU
Nr. 1-2(73-74) 14CZU
 2017  (5 din 6)65    
Nr. 5-6(71-72) 16CZU
Nr. 4(70) 13CZU
Nr. 3(69) 10CZU
Nr. 2(68) 15CZU
Nr. 1(67) 11CZU
 2016  (5 din 6)66    
Nr. 5-6(65-66) 19CZU
Nr. 4(64) 12CZU
Nr. 3(63) 12CZU
Nr. 2(62) 12CZU
Nr. 1(61) 11CZU
 2015  (5 din 6)76    
Nr. 5-6(59-60) 23CZU
Nr. 4(58) 14CZU
Nr. 3(57) 14CZU
Nr. 2(56) 12CZU
Nr. 1(55) 13CZU
 2014  (6 din 6)89    
Nr. 6(54) 15CZU
Nr. 5(53) 14CZU
Nr. 4(52) 14CZU
Nr. 3(51) 14CZU
Nr. 2(50) 15CZU
Nr. 1(49) 17CZU
 2013  (6 din 6)130    
Nr. 6(48) 16CZU
Nr. 5(47) 20CZU
Nr. 4(46) 22CZU
Nr. 3(45) 26CZU
Nr. 2(44) 26CZU
Nr. 1(43) 20CZU
imagine

pISSN: 1857-3142
Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia
Categoria:
  • C (2022.05.27-2024.05.27)
  • C (2014.07.21-2017.07.17)
  • C (2013.06.27-2014.06.27)

Revista ,,Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia” este o publicaţie specializată, ştiinţifico-practică, care inserează articole şi relatări despre cercetări în domeniile horticulturii, viticulturii, vinificației şi tehnologiilor alimentare şi rezultatele lor. Fondatorul revistei este Instituţia Publică Institul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare din Republica Moldova Articolele publicate în revista ,,Pomicultura, Viticultura şi Vinificaţia” sunt selectate de către Consiliul Ştiinţific al IP IŞPHTA, obligatoriu sunt recenzate de un specialist în domeniul ştiinţific respectiv, decizia finală de publicare aparţine Colegiului de Redacţie. Fiecare articol posedă propriul cod CZU (Clasificarea Zecimală Universală), identificator DOI (Digital Object Identifier). Fiecare autor poseda identificatorul unic ORCID (Open Researcher and Contributor ID). Fiecare articol este însoţit de un rezumat/abstract în limba romana sau într-o limbă de circulaţie internaţională. Cuvintele-cheie ale articolului sunt prezentate în limba romană şi într-o limbă de circulaţie internaţională. Utilizatorii IBN au acces imediat şi liber


Membrii Colegiului de redacție

NrNumele, prenumele, patronimicGrad/titlu ştiinţific/academicOrganizaţia, ţaraFuncţia (perioada)
1Dadu Constantin Iacob dr.hab, prof.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaDirector
2Iutiș Vadim Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaRedactor şef
3Donica Ilie Naum dr.hab, prof.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru
4Taran Nicolae Gheorghe dr.hab, prof.univInstitutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru
5Găină Boris Serghei acad., dr.hab, prof.cerc.Academia de Ştiinţe a Moldovei, Republica MoldovaMembru
6Cimpoieş Gheorghe Pavel acad., dr.hab, prof.univAcademia de Ştiinţe a Moldovei, Republica MoldovaMembru (2022.05.01-)
7Rapcea Mihail Pavel dr.hab, prof.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru
8Cazac Fiodor Leon dr., conf.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru
9Cebanu Vitalie Alexandru dr., conf.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru (2022.05.01-)
10Iliev Petru Boris dr.hab, conf.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru
11Adajuc Victoria Anatoli dr., conf.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru (2022.05.01-)
12Bucarciuc Victor Filip dr.hab, prof.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru
13Sava Parascovia Vasile dr.hab, conf.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru (2022.05.01-)
14Griţcan Sava Vladimir dr., conf.cerc.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru
15Iuşan Larisa Demian dr.Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, Republica MoldovaMembru (2022.05.01-)
16Reșitca Rodica Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare , Republica MoldovaMembru (2022.05.01-)
17Nicolaescu Gheorghe Ion dr., conf.univ.Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Republica MoldovaMembru
18Balan Valerian Vasile dr.hab, prof.univUniversitatea Agrară de Stat din Moldova, Republica MoldovaMembru
19Balanuţă Anatol Pavel dr.hab, prof.univUniversitatea Tehnică a Moldovei, Republica MoldovaMembru
20Coman Mihai acad.Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti - Mărăcineni, RomâniaMembru
21Vlasov Veaceslav dr.hab, prof.Национальный Научный Центр "Институт виноградарства и виноделия им. В.Е. Таирова", Одесса, UcrainaMembru
22Marian Ion dr.Institutul de Cercetare pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească, RomâniaMembru
23Sumedrea Dorin dr.Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ştefănești, Argeș, RomâniaMembru

Publicațiile colegiului de redacție în WoS și/sau Scopus

1Adajuc Victoria АДАЖУК, Виктория; . Биогенные амины- один из критериев селекции штамов дрожжей для виноделия. In: Виноградарство и виноделие. 2011, pp. 61-62. .
2Balan Valerian BALAN, Valerian; . Methods of foliar surface determination along the ontogenetic cycle on apple trees. In: Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca. 2010, pp. 219-222. ISSN 0255-965X. ISSNe 1842-4309.
3Balanuţă Anatol PRIDA, Andrei; HEYMANN, Hildegarde; BALANUŢĂ, Anatol; PUECH, Jean-Louis; . Relation between chemical composition of oak wood used in cooperage and sensory perception of model extracts. In: Journal of the Science of Food and Agriculture. 2009, pp. 765-773. ISSN 0022-5142. ISSNe 1097-0010.
4Cebanu Vitalie POGREBNOI, Serghei; EREMIA, Nicolae; BILAN, Dmitri; LUPAŞCU, Lucian; BOLOCAN (SECARA), Natalia; DUKA, Gh.; ARMAŞU, Svetlana; TERTEAC, Dumitru; CEBANU, Vitalie; TINCU, Serghei; ZNAGOVAN, Alexandru; MIHAILOVA (NEICOVCENA), Iulia; COȘELEVA, Olga; SLANINA, Valerina; MAKAEV, Fliur; . Characterization of propolis from Moldova's central region: chemical composition, antioxidant and antimicrobial properties. In: Chemistry Journal of Moldova. 2023, pp. 46-51. ISSN 1857-1727. ISSNe 2345-1688.
5Găină Boris GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; BAERLE, Alexei; NETREBA, Natalia; BOEŞTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; GĂINĂ, Boris; . Properties of winemaking by-products of Feteasca Neagra grape seeds. In: Chemistry Journal of Moldova. 2022, pp. 50-61. ISSN 1857-1727. ISSNe 2345-1688.
6Iuşan Larisa POPEL, Svetlana; EPIFANOV, Pavel; YUSHAN, Larisa; . Factors affecting the quality of apple juice. In: BIO Web of Conferences. 2021, pp. 1-6. ISSN e: 2117-4458.
7Nicolaescu Gheorghe NICOLAESCU, Gheorghe; DERENDOVSKAY, Antonina; PERSTNIOV, Nicolae; SHTIRBU, Andrii; TCACIUC, Olga; NICOLAESCU, Ana; CIOBANU, Tudor; JOSAN, Silvia; . The possibilities for improving of viticulture in Moldova Republic, using the seedless grapes varieties. In: Scientific papers. Series “Management, Economic Engineering in Agriculture and Rural Development”. 2009, pp. 97-98. ISSN 2284-7995. ISSNe 2285-3952.
8Sava Parascovia SAVA, Parascovia; CALARAŞ, Cristina; TCACI, Valentina; GHERASIMOVA, Elena; CRIVAIA, Parascovia; VIŢELARU, Olga; . Nutrients accumulation in fruits of berry species. In: Fruit Growing Research. 2015, pp. 30-33. ISSN 2286-0304 .
9Taran Nicolae ТАРАН, Николай; МОРАРЬ, Борис; СОЛДАТЕНКО, Ольга; . Изучение влияния процесса ферментации-мацерации на содержание биологически активных веществ в красных винах. In: Виноградарство и виноделие. 2021, pp. 74-77. ISSN 2312-3680.
În ajutorul Colegiului de redacție în procedura de evaluare a revistei.
Notă: Descărcați formularele și completați cu datele lipsă.
Disponibil în IBN pentru perioada:
2013 - 2023
Clasificate
ÎnregistrateAccesateDescărcateCZUJELDOI
Articole5792482193325374148
Volume41324912044
Total6202807105369

Vizualizări   517Descărcări   28

Conţinutul numărului de revistă

Sporirea competitivităţii produselor alcoolice fabricate în Moldova - obiectivul principal al sectorului 2-5
Avasiloaie Petru
Cercetările devin eficiente atunci când rezultatele lor sunt aplicate în practică 6-9
Dadu Constantin
Personalitate a ştiinţei pomicole moldoveneşti 10-10
Cimpoieş Gheorghe , Balan Valerian , Dadu Constantin , Manziuc Valeriu
Tăierea pomilor de măr în condiţiile Republicii Moldova 11-12
Donica Ilie , Dadu Constantin , Rapcea Mihail , Donică Andrei
Indicatorii fiziologici ai pomilor de cireş, vişin şi cais în funcţie de sistemul de tăiere 13-14

CZU: 634.1:631.542

Donică Andrei
Starea plantaţiilor viticole şi particularităţile de tăiere în anul 2013 14-18

CZU: 634.8:631.5(42)

Cuharschi Mihail , Botnarenco Andrei , Antoci Alexandru , Condur Maria , Cucu Valentina
Încorporarea în sol a îngrăşămintelor înainte de desfundarea mecanizată a terenurilor 18-18
Grigheli Gheorghe , Dadu Constantin
Compoziţia chimică a vinurilor albe obţinute din soiurile noi de selecţie autohtonă viorica și legenda 19-19
Dumanova Veronica
Principii şi metodologii de viticultură ecologică aplicate în România 20-20
Ranca Aurora
Vinificarea producţiei ecologice. Aplicaţii 21-22
Bolos Petru
Cum se face altoirea 23-23
Vinul bisericesc 24-24
Повышениe конкурентоспособности произведенной в Молдове алкогольной продукции - основная задача сектора 25-27
Авасилоаие Петр
Исследования эффективны, когда они внедряются в практику 28-30
Даду Константин
Рекомендации по обрезке деревьев яблони в условиях Республики Молдова 31-32
Доника Илие , Даду Константин , Рапча М. , Доника Андрей
Состояние и особенности обрезки виноградников в 2013 г. 33-36

CZU: 634.8

Кухарский Михаил , Ботнаренко Андрей , Анточ А. , Кондур Мария , Куку Валентина
Предплантажная заправка почв удобрениями под виноградники 37-37
Григель Г. , Даду Константин
Исследование химического состава белых вин, полученных из новых селекционных сортов винограда Виорика и Леженда 38-38
Думанова В.
Способы прививки 39-39
Виноградарские праздники в феврале. Церковное вино 40-40