Extragerea β-glucanului din drojdiile de vin
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
665 23
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-19 09:06
SM ISO690:2012
GUȚU, Stela, CALCATINIUC, Dumitru. Extragerea β-glucanului din drojdiile de vin. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, 26-29 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: 2019, Vol.1, pp. 519-523. ISBN 978-9975-45-588-6.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor
Vol.1, 2019
Conferința "Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor"
Chișinău, Moldova, 26-29 martie 2019

Extragerea β-glucanului din drojdiile de vin


Pag. 519-523

Guțu Stela, Calcatiniuc Dumitru
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 23 martie 2020


Rezumat

Dat fiind faptul că industria vitivinicolă este foarte dezvoltată în Republica Moldova, iar deșeurile rezultate în procesul de producție a vinurilor de struguri sunt, în mare parte, neutilizate, se propune o variantă convenabilă de a evita acest dezavantaj prin extragerea din drojdiile de vin a unui polizaharid cu utilizări polivalente, numit β-glucan. În articol este expusă și explicată metoda de extragere a betaglucanului din drojdiile de vin corespunzând microbiologului japonez Saowanee Thammakiti, care constă în tratarea pereților celulari ai drojdiilor cu bază și acid în diferite concentrații. Este prezentat calculul efectuat în conformitate cu datele obținute în cadrul cercetărilor de laborator ce corespunde parametrului conținutul de substanță uscată. Acest indice este, de asemenea, comparat cu valorile aferente din alte surse.

Cuvinte-cheie
β-glucan / drojdii din vin /, Saccharomyces cerevisiae/ substanță uscată