Importanța studierii indicatorilor de cuantificare a activității structurilor de primire turistică în formarea competențelor la studenții de la specialitatea turism
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
725 47
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-07 22:31
SM ISO690:2012
CUJBĂ, Vadim, SÎRBU, Rodica, OANCEA, Victoria. Importanța studierii indicatorilor de cuantificare a activității structurilor de primire turistică în formarea competențelor la studenții de la specialitatea turism. In: Materialele Conferinței Republicane a Cadrelor Didactice: Științe ale naturii, Ed. 1, 10-11 martie 2018, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea de Stat din Tiraspol, 2018, Vol. 2, pp. 149-155. ISBN 978-9975-76-230-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Materialele Conferinței Republicane a Cadrelor Didactice
Vol. 2, 2018
Conferința "Materialele Conferinței Republicane a Cadrelor Didactice"
1, Chişinău, Moldova, 10-11 martie 2018

Importanța studierii indicatorilor de cuantificare a activității structurilor de primire turistică în formarea competențelor la studenții de la specialitatea turism


Pag. 149-155

Cujbă Vadim1, Sîrbu Rodica2, Oancea Victoria1
 
1 Universitatea de Stat din Tiraspol,
2 Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău
 
 
Disponibil în IBN: 19 februarie 2020


Rezumat

 Indicatorii de cuantificare a activității structurilor de cazare reprezintă unul din subiectele de bază de caracter aplicativ din cadrul cursului universitar Forme de cazare cu funcție turistică, care are drept obiectiv formarea la studenți a competențelor de înțelegere, utilizare și interpretare a unei serie de indicatori statistici specifici obiectului de studiu. Prin intermediul acestui sistem de indicatori statistici, se pot furniza și cuantifica informațiile necesare pentru măsurarea efectelor activității structurilor de primire cu funcție turistică.

 The quantification Indicators of the accommodation structure activity are  the basic subjects of applicative aspect of the university course Accommodation units with touristic function, which aims to train the students to understand, to use and interpret a series of specific statistical indicators concerning  the subject. Through this system of statistical indicators, it is possible to provide and quantify the information needed to measure the effects of the reception facilities with a touristic function.