Originea, evoluția și specificul alimentelor tradiționale românești. Studiu de caz: zona etnografică – Prutul de Jos
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
1128 83
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-09 18:59
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
392.81(498)(091) (1)
Obiceiuri, datini privind viața particulară (263)
SM ISO690:2012
NASTAS, Jeni, CHIPER, Valentin. Originea, evoluția și specificul alimentelor tradiționale românești. Studiu de caz: zona etnografică – Prutul de Jos. In: Probleme ale ştiinţelor socioumanistice şi modernizării învăţământului: Materialele conferinței științifice anuale a profesorilor și cercetătorilor UPS „Ion Creangă”, Ed. Seria XXI, 21-22 martie 2019, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: CEP UPS „I.Creangă”, 2019, Seria 21, Vol.3, pp. 11-24. ISBN 978-9975-3370-4-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Probleme ale ştiinţelor socioumanistice şi modernizării învăţământului
Seria 21, Vol.3, 2019
Conferința "Probleme ale ştiinţelor socioumanistice şi modernizării învăţământului"
Seria XXI, Chișinău, Moldova, 21-22 martie 2019

Originea, evoluția și specificul alimentelor tradiționale românești. Studiu de caz: zona etnografică – Prutul de Jos

CZU: 392.81(498)(091)

Pag. 11-24

Nastas Jeni, Chiper Valentin
 
Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă“ din Chişinău
 
 
Disponibil în IBN: 14 ianuarie 2020


Rezumat

Sarmalele, mămaliga, sponge coke, traditional Romanian food. In our days all products wha we are eat today was imported from different countries. Only the mămaliga, waled be our national invention but in the post mamaliga wos cooked from millet. Todays traditional Romanian food cooned and served by popuolation from Prut (Republic of Moldova, Ucraina, Romania) are the result from the interaction of traditional ramanian food with another countries.