Enhancing participative management - an effective key element of food safety management system
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
824 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-04-18 19:39
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
005:614.3 (1)
Management (1889)
Inspecţie şi control sanitar (92)
SM ISO690:2012
OBERŞT, Ala. Consolidarea managementului participativ – elementul cheie în asigurarea eficacităţii sistemului de management al siguranţei. In: Journal of Social Sciences, 2019, vol. 2, nr. 4, pp. 92-99. ISSN 2587-3490. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3550694
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Social Sciences
Volumul 2, Numărul 4 / 2019 / ISSN 2587-3490 /ISSNe 2587-3504

Enhancing participative management - an effective key element of food safety management system

Consolidarea managementului participativ – elementul cheie în asigurarea eficacităţii sistemului de management al siguranţei

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3550694
CZU: 005:614.3

Pag. 92-99

Oberşt Ala
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 30 decembrie 2019


Rezumat

The main proposal of this research is to examine the existing literature on participative management and food safety management systems and identify the modality of working of food safety team. The food safety management system shall be developed and managed by a multi-disciplinary food safety team that includes those responsible for quality assurance, technical management, production operations, engineering and other relevant functions. It is necessary to document the team members within the study with a summary of their roles within the company. Membership of the food safety team needs to be formalized. The author gives the draft of regulation document of activity of food safety team activity to help researchers and food industry managers while conducting it in order to improve the decision making process. It requires a better understanding of organizational culture and the human dimensions of food safety.

Ideea principală a acestei cercetări este de a trece în revistă literatura existentă privind sistemele de management participativ și de gestionare a siguranţei alimentare și de a identifica modalitatea de lucru a echipei de siguranţă alimentară. Sistemul de management al siguranţei alimentare este dezvoltat și gestionat de o echipă multidisciplinară de siguranţă alimentară care include persoanele responsabile de asigurarea calităţii, managementul tehnic, operaţiunile de producţie, inginerie și alte funcţii relevante. Este necesar de documentat membrii echipei în cadrul studiului cu un rezumat al rolurilor lor în cadrul companiei. Calitatea de membru al echipei de siguranţă alimentară trebuie oficializată. Autorul oferă proiectul de regulament de activitate al echipei de siguranţă alimentară pentru a ajuta cercetătorii și managerii din industria alimentară în desfășurarea activităţii echipei de siguranţă alimentară și îmbunătăţirea procesului decizional. Este necesară o mai bună înţelegere a culturii organizaţionale și a dimensiunilor umane ale siguranţei alimentare.

Cuvinte-cheie
food safety team, food safety management system, leadership, participative management,

echipă de siguranţă alimentară, sistem de management al siguranţei alimentare, leadership, management participativ