Substantiation of the strategic alternatives for transformation of business models in restaurant business enterprises
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
702 4
Ultima descărcare din IBN:
2023-12-13 10:51
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
65.011.12:640.4 (1)
Conducere și organizare în industrie, comerț și comunicații (2453)
Tipuri de gospodărie (58)
SM ISO690:2012
HROSUL, Viktoriia, ZUBKOV, Serhii, IVANOVA, Tetiana. Substantiation of the strategic alternatives for transformation of business models in restaurant business enterprises. In: Journal of Social Sciences, 2019, vol. 2, nr. 4, pp. 65-74. ISSN 2587-3490. DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.3550687
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Journal of Social Sciences
Volumul 2, Numărul 4 / 2019 / ISSN 2587-3490 /ISSNe 2587-3504

Substantiation of the strategic alternatives for transformation of business models in restaurant business enterprises

Fundamentarea alternativelor strategice ale transformării modelelor de afaceri cu restaurante

DOI:https://doi.org/10.5281/zenodo.3550687
CZU: 65.011.12:640.4

Pag. 65-74

Hrosul Viktoriia, Zubkov Serhii, Ivanova Tetiana
 
Kharkiv State University of Food Technology and Trade, Kharkiv
 
 
Disponibil în IBN: 30 decembrie 2019


Rezumat

The research paper presents the review of “strategy” and “business model” categories, substantiates indices for determining current business model strategic alternatives of restaurant enterprises, proposes the assessed verbal and numerical scale to decide on the strategic transformation of current restaurant business enterprise model, as well as it develops the strategic transforming matrix. The choice of alternative strategy is recommended depending on the matrix segments. The methodological tools are tested on the set of restaurant business enterprises and it is concluded that their implementation into practice provides the increase of decisions validity level regarding the basic principles application of the innovative advantage concepts in the competitive market.

Articolul prezintă revizuirea categoriilor „strategie” și „model de afaceri”, fundamentează indicii pentru determinarea alternativelor strategice și modelului actual de afaceri al întreprinderilor de afaceri cu restaurante. Se propune o scară verbală și numerică de evaluare pentru a decide transformarea strategică a afacerii curente și modelului întreprinderii de afaceri cu restaurante. Este dezvoltată o matrice de transformare strategică a modelului de afaceri actual al întreprinderilor de afaceri cu restaurante, iar alegerea strategiei alternative este recomandată în funcţie de segmentele matricei. Instrumentele metodologice sunt testate pe un set de întreprinderi de afaceri cu restaurante și se concluzionează, că implementarea lor în practică asigură creșterea nivelului de validitate a deciziilor cu privire la aplicarea principiilor de bază ale conceptelor de avantaj inovator pe piaţa concurenţială.

Cuvinte-cheie
strategy, business model, restaurant business, strategic management, strategic alternatives,

strategie, model de afaceri, business restaurant, management strategic, alternative strategice