Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
878 53 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-03-22 18:55 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
663.674 (2) |
Apă pentru băuturi și alte utilizări industriale. Ape minerale. Ape medicinale. Gheață alimentară (6) |
SM ISO690:2012 BULGARU, Viorica, BULAT, Iulia. Aspecte calitative ale îngheţatei. In: Intellectus, 2019, nr. 3-4, pp. 142-147. ISSN 1810-7079. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Intellectus | ||||||
Numărul 3-4 / 2019 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087 | ||||||
|
||||||
CZU: 663.674 | ||||||
Pag. 142-147 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Scopul lucrării este compararea indicilor de calitate ai îngheţatei de frișcă fabricată din ingredienţi naturali cu cei ai îngheţatei fabricate din mix de îngheţată pregătit din ingredienţi uscaţi. Mostrele de îngheţată au fost fabricate conform tehnologiei generale de fabricare a îngheţatei. Organoleptic proba de îngheţată din ingredienţi naturali a prezentat caracteristici mult superioare (produs cu însușiri senzoriale agreabile, specifi ce, bine conturate, nu prezintă defecte perceptibile) în comparaţie cu proba de îngheţată din mix uscat (produsul prezintă însușiri senzoriale slab conturate, dar și defecte mici). Indicii fi zico-chimici sunt direct dependenţi de compoziţia mixului de îngheţată și manipularea acestuia pe parcursul procesului tehnologic. Valorile obţinute pentru indicii de calitate ai îngheţatei (ambele probe) variază în limitele celor prezentaţi în documentele normative / surse bibliografi ce de specialitate. Valoarea pHlui este cuprinsă în limitele 6,6-6,9, conţinutul de substanţă uscată – 32-42%, conţinutul de grăsime – specifi c îngheţatei de frișcă. |
||||||
Cuvinte-cheie desert, mix de îngheţată, indici de calitate, ingredienţi naturali, dessert, ice cream mix, quality indices, natural ingredients |
||||||
|