Unele particularităţi ale potenţialului de oxido-reducere la pomii de păr în funcţie de acţiunea substanţelor biologic active
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
589 3
Ultima descărcare din IBN:
2021-06-22 20:10
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.13:581.1:577.152.193 (1)
Cultura fructelor (1441)
Fiziologia plantelor (526)
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (664)
SM ISO690:2012
POPOVICI, Ana, BUJOREANU, Nicolae. Unele particularităţi ale potenţialului de oxido-reducere la pomii de păr în funcţie de acţiunea substanţelor biologic active. In: Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor: conferinţă ştiinţifică internaţională , Ed. 6, 23-24 octombrie 2017, Chişinău. Chişinău: "Print-Caro" SRL, 2017, Ediția 6, pp. 62-64. ISBN 978-9975-56-463-2.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor
Ediția 6, 2017
Conferința "Genetica, fiziologia şi ameliorarea plantelor, "
6, Chişinău, Moldova, 23-24 octombrie 2017

Unele particularităţi ale potenţialului de oxido-reducere la pomii de păr în funcţie de acţiunea substanţelor biologic active

CZU: 634.13:581.1:577.152.193

Pag. 62-64

Popovici Ana, Bujoreanu Nicolae
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 17 decembrie 2019


Rezumat

Based on the results obtained, it has been found that natural regulators as Verbascoside and Linarozide (standard) have a beneficial effect in regulating enzyme activity with an important role in vital plant processes. Oxidation-reduction processes in the leaves of Vistavocinaia and Noiabrskaia late varieties depend on developmental phenophases, environmental conditions, temperature, genotype, and substances used to treat plants. Thus, with the change of the activity of peroxidase and catalase during the phenophases we find their active participation in the metabolic processes, fulfilling functions of resistance and adaptation of the pear plants to the unfavorable environmental conditions, and consequently to the formation of the fruit harvest and quality.  

Cuvinte-cheie
trees, Verbascozida, Lenarozidă, catalase, peroxidase activity, Phenophase