Valorificarea eficientă a soiurilor roşii de struguri pentru producţia vinurilor roze
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
616 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-09 12:25
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.222 (34)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (443)
SM ISO690:2012
VACARCIUC, Liviu, BOGATÎI, Eugen, MELNIC, Natalia, CAZAC, Fiodor. Valorificarea eficientă a soiurilor roşii de struguri pentru producţia vinurilor roze. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol. 47, pp. 299-304. ISBN 978-9975-64-296-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 47, 2018
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor"
Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2018

Valorificarea eficientă a soiurilor roşii de struguri pentru producţia vinurilor roze

CZU: 663.222

Pag. 299-304

Vacarciuc Liviu1, Bogatîi Eugen1, Melnic Natalia1, Cazac Fiodor2
 
1 Universitatea Agrară de Stat din Moldova,
2 Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 21 noiembrie 2019


Rezumat

Efficient valuation of red grape varieties for roze wine production. The wine branch in Moldova processes industrially different varieties of red grape varieties. The research aims to expand the use of indigenous varieties, advantageous for exports. The red varieties: Black Fetească, Black Rara, Codrinschi, Black Ialoveni, along with Cabernet, Merlot, Malbec are limited in volume. The current paper aims to extend the production of rosé wines by blending the musts of one of these red varieties with white varieties from the new selection: White of Onitzani, Riton, Legend or Viorica up to 20%. The blend ratio is chosen for each micro zone by criteria, 4 X: color-volume-compositionflavor.

Cuvinte-cheie
Indigenous varieties, Clones, placement, red grapes, Productivity, ecological factor, roze wines