Frunzele de mur o materie primă de perspectivă pentru producerea infuziei
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
618 3
Ultima descărcare din IBN:
2022-01-03 18:49
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.713:581.144.4 (1)
Fructe mici ale tufelror și ale plantelor ierbacee. Arbuști baciferi (130)
Fiziologia plantelor (526)
SM ISO690:2012
POMPUŞ, Irina, PEŞTEANU, Ananie, UNGUREANU, Ion. Frunzele de mur o materie primă de perspectivă pentru producerea infuziei. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2018, Vol. 47, pp. 119-123. ISBN 978-9975-64-296-5.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 47, 2018
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor"
Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2018

Frunzele de mur o materie primă de perspectivă pentru producerea infuziei

CZU: 634.713:581.144.4

Pag. 119-123

Pompuş Irina1, Peşteanu Ananie2, Ungureanu Ion1
 
1 Centrul Științific de Cultivare a Plantelor Medicinale IP USMF „Nicolae Testemiţanu”,
2 Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 20 noiembrie 2019


Rezumat

The study subject of the experience was the Arapaho, Thornfree and Triple Crown blackberry varieties. The distance of plantation is 3.0 x 1.5 m. The experimental plot it was placed in the „Pomrubus” Ltd. founded in 2014 year. The research was conducted during years 2016-2017. During the research, it was studied some groups of biological active substances in the blackberries leaves. It was established that the quantity of biological active substances in the blackberry leaves depends of the phenophases of the development of the plants. The infusion obtained from the blackberry leaves have a saturated extractive complex.

Cuvinte-cheie
blackberry, variety, Phenophases, Infusion, Chemical composition