Видовой состав и экологические особенности возбудителей гнилей корнеплодов моркови столовой при хранении
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
706 6
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-22 16:08
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
635.13:632.4:632.93 (1)
Plante de grădină. Grădinărit (696)
Boli ale plantelor. Dăunători și organisme vătămătoare pentru plante. Protejarea plantelor (977)
SM ISO690:2012
СТАНЧУК, Ал.. Видовой состав и экологические особенности возбудителей гнилей корнеплодов моркови столовой при хранении. In: Protecția Plantelor în Agricultura Convențională și Ecologică, 10-12 decembrie 2018, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Tipogr. „Biotehdesign“, 2018, pp. 116-119.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Protecția Plantelor în Agricultura Convențională și Ecologică 2018
Conferința "Consolidarea capacităților regionale pentru aplicarea tehnologiilor ecologice în sistemele integrate de gestionare a dăunătorilor"
Chişinău, Moldova, 10-12 decembrie 2018

Видовой состав и экологические особенности возбудителей гнилей корнеплодов моркови столовой при хранении

CZU: 635.13:632.4:632.93

Pag. 116-119

Станчук Ал.
 
РУП "Институт защиты растений" НАНБ, Прилуки, Беларусь
 
 
Disponibil în IBN: 19 iulie 2019


Rezumat

In the article the results of researches on specific composition of phytopathogens – garden carrot root rot agents at storage are presented. The phytopathogenic complex structure is determined and the dominant species – the fungus Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) de Bary is revealed. The interrelations between the rot agents are determined with the mutual antagonistic action presence. A wide ecological plasticity of rot agents in relation to abiotic environmental factors – temperature, moisture and pH is shown.

Cuvinte-cheie
garden carrot, Storage, root rot, rot agents, interrelations, abiotic factors