Diversitatea agenţilor cauzali ai maladiilor de rădăcină la grâul comun (Triticum Aestivum L.)
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
675 8
Ultima descărcare din IBN:
2021-02-11 10:20
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
633.111:632.4:582.288 (1)
Cereale. Recolte de grâne (678)
Boli ale plantelor. Dăunători și organisme vătămătoare pentru plante. Protejarea plantelor (977)
Botanică sistematică (855)
SM ISO690:2012
LUPAŞCU, Galina, GAVZER, Svetlana. Diversitatea agenţilor cauzali ai maladiilor de rădăcină la grâul comun (Triticum Aestivum L.). In: Protecția Plantelor în Agricultura Convențională și Ecologică, 10-12 decembrie 2018, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: Tipogr. „Biotehdesign“, 2018, pp. 32-36.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Protecția Plantelor în Agricultura Convențională și Ecologică 2018
Conferința "Consolidarea capacităților regionale pentru aplicarea tehnologiilor ecologice în sistemele integrate de gestionare a dăunătorilor"
Chişinău, Moldova, 10-12 decembrie 2018

Diversitatea agenţilor cauzali ai maladiilor de rădăcină la grâul comun (Triticum Aestivum L.)

CZU: 633.111:632.4:582.288

Pag. 32-36

Lupaşcu Galina, Gavzer Svetlana
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
 
Disponibil în IBN: 19 iulie 2019


Rezumat

At the maturity stage in milk, the degree of attack of root rot in common wheat ranged from 0.04 to 1.29, and at the baking stage in wax - 0.98 ... 2.60 degrees, which denotes the increasing of attack level of the disease in the evolution of plant growth and development. It was found that at the maturity stage in milk in the fungal complex of causative agents of root rot and wheat stem, Fusarium spp. constituted 69.3%, Drechslera spp. - 16.9%, and at the maturity stage in wax - 45.9%; and 34.1%, respectively.

Cuvinte-cheie
common wheat, diversity, fungal complex, Fusarium spp., Drechslera spp.