Eficienţa testării fungicidelor LAB-04 F SC și LAB 0,2 FWP la cultivarea tomatelor, castraveţilor şi cartofului
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
569 6
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-05 18:43
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
635.1:632.952 (1)
Plante de grădină. Grădinărit (696)
Boli ale plantelor. Dăunători și organisme vătămătoare pentru plante. Protejarea plantelor (977)
SM ISO690:2012
CHISNICEAN, Vasile, JELEASCOV, Hristofor, VASILACHI, Iuliana, JELEASCOV, Liudmila. Eficienţa testării fungicidelor LAB-04 F SC și LAB 0,2 FWP la cultivarea tomatelor, castraveţilor şi cartofului. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, 27 septembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 36 (2), pp. 344-348. ISBN 978-9975-64-249-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (2), 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Eficienţa testării fungicidelor LAB-04 F SC și LAB 0,2 FWP la cultivarea tomatelor, castraveţilor şi cartofului

CZU: 635.1:632.952

Pag. 344-348

Chisnicean Vasile, Jeleascov Hristofor, Vasilachi Iuliana, Jeleascov Liudmila
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 23 iunie 2019


Rezumat

Vegetable producers often face difficulties such as production losses caused by pests, of which they are members and agents of the diseases that meet the different varieties depending on the vegetable crop. The most common diseases affecting vegetable crops are Fitoftora, Alternaria, Peronospora. They affect the vegetative plant (stems, leaves) and generative (fruit, seeds), causing significant economic damage, especially in years with cool summers and high humidity. Crop losses due to diseases requires continuous improvement of plant protection chemical system with the introduction of more resistant varieties in crop rotation.

Cuvinte-cheie
technology, culture conditions, Tomatoes, cucumbers, Potatoes, plants, Weeds, Stages of development, fungicides, efficiency, Productivity