Unele caractere fenotipice ale izolatelor bacteriene obţinute din plante de măr, păr și gutui
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
574 5
Ultima descărcare din IBN:
2023-05-07 16:50
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.11/.14:632.35 (2)
Cultura fructelor (1437)
Boli ale plantelor. Dăunători și organisme vătămătoare pentru plante. Protejarea plantelor (977)
SM ISO690:2012
MAGHER, Maria. Unele caractere fenotipice ale izolatelor bacteriene obţinute din plante de măr, păr și gutui. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, 27 septembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 36 (2), pp. 239-242. ISBN 978-9975-64-249-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (2), 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Unele caractere fenotipice ale izolatelor bacteriene obţinute din plante de măr, păr și gutui

CZU: 634.11/.14:632.35

Pag. 239-242

Magher Maria
 
Institutul de Protecţie a Plantelor şi Agricultură Ecologică al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 23 iunie 2019


Rezumat

Erwinia amylovora is the causal agent of fire blight in most species of subfamily Maloideae of the family Rosaceae. The most economically important hosts are Pyrus spp., Malus spp., Cydonia spp., Eriobotrya japonica, Cotoneaster spp., Crataegus spp., Pyracantha, spp. and Sorbus spp. The aim of this study was to determine some phenotypic properties that are universally present or absent in the bacterium E. amylovora, according to the results presented in the diagnostic protocol and Bergey’s manual of determinative bacteriology.

Cuvinte-cheie
Phenotypic properties, E.amylovora, Apple, Pear, quince