Antioxidant activity of sweet products with anthocyanins extracts use as a natural food colorant
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
672 7
Ultima descărcare din IBN:
2023-03-02 10:26
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.143 (1)
Zahăr. Melasă. Glucoză etc. (13)
SM ISO690:2012
STURZA, Andrei, DESEATNICOV, Olga, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, CIOBANU, Corina. Antioxidant activity of sweet products with anthocyanins extracts use as a natural food colorant. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, 27 septembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 36 (1), pp. 422-426. ISBN 978-9975-64-248-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (1), 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Antioxidant activity of sweet products with anthocyanins extracts use as a natural food colorant

CZU: 664.143

Pag. 422-426

Sturza Andrei, Deseatnicov Olga, Ghendov-Moşanu Aliona, Ciobanu Corina
 
Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 12 iunie 2019


Rezumat

Consumers are increasingly avoiding foods containing synthetic colourants, which lead food industries to replace them by natural pigments, such as carotenoids, betalains, anthocyanins and carminic acid. The objective of this research was to elucidate the influence of the substitution of synthetic colorants (carmoisine) with extracts of grape anthocyanes on the organoleptic, physico-chemical and antioxidant properties of some confectionery products ( marmalade, jellies).

Cuvinte-cheie
antioxidants, natural colorants, grape seeds anthocyanins, confectionery products