Influenţa gradului de limpezire a mustului asupra compoziţiei fizico–chimice a vinului alb din soiul chardonnay
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
740 11
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-22 11:38
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.221 (21)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
RUSU, Emilian, OBADĂ, Leonora, CIBUC, Mariana, GOLENCO, Lidia, NEMŢEANU, Silvia. Influenţa gradului de limpezire a mustului asupra compoziţiei fizico–chimice a vinului alb din soiul chardonnay. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, 27 septembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 36 (1), pp. 402-405. ISBN 978-9975-64-248-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (1), 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Influenţa gradului de limpezire a mustului asupra compoziţiei fizico–chimice a vinului alb din soiul chardonnay

CZU: 663.221

Pag. 402-405

Rusu Emilian, Obadă Leonora, Cibuc Mariana, Golenco Lidia, Nemţeanu Silvia
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 11 iunie 2019


Rezumat

Research has undergone wine from grape variety Chardonnay of the crop of 2012 with a sugar content of 226 g/dm3 , titratable acidity 7.5 g/dm3 . The wort obtained was subjected to settling using different adjuvants as follows: enzymes, bentonite, potassium caseinate, active coal (at the stage of fermentation). Depending on the adjuvants and physical processes that have been prepared wort 9 variants and was determined the degree of fining. Physico-chemical analyzes were performed in the laboratory Oenology and wine with designation of origin in accordance with methods approved and recommended by the OIV. Research has shown that young wines of the vintage 2012 Chardonnay obtained from musts with different degree of fining differ by content of dry extract, ranging from 18.2 up to 19.7 g/dm3 . In the investigated wines has not been established an obvious dependence between the degree of fining of must and dry extract.

Cuvinte-cheie
degree of fining, Adjuvants, titratable acidity, dry extract