Activitatea aparatului fotosintetic şi influenţa preparatului Melongozida O în amestec cu microelemenete la pomii de măr
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
549 3
Ultima descărcare din IBN:
2022-12-01 06:29
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
634.11:581.132.04 (1)
Cultura fructelor (1437)
Fiziologia plantelor (526)
SM ISO690:2012
CECAN, Anatol, ŞIŞCANU, Gheorghe, JELEV (HADÎRCA), Natalia. Activitatea aparatului fotosintetic şi influenţa preparatului Melongozida O în amestec cu microelemenete la pomii de măr. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, 27 septembrie 2013, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2013, Vol. 36 (1), pp. 45-48. ISBN 978-9975-64-248-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 36 (1), 2013
Simpozionul "Agricultura Modernă – Realizări şi Perspective"
Chișinău, Moldova, 27 septembrie 2013

Activitatea aparatului fotosintetic şi influenţa preparatului Melongozida O în amestec cu microelemenete la pomii de măr

CZU: 634.11:581.132.04

Pag. 45-48

Cecan Anatol, Şişcanu Gheorghe, Jelev (Hadîrca) Natalia
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 3 iunie 2019


Rezumat

Foliar treatment of apple trees with Melongozida preparation of plant origin, mixed with trace Zn and B contributed on phonological phase of intensive growth of shoots, of increased activity of photosynthetic apparatus-sweat, breathing real and apparent photosynthesis in leaves located the apical shoots. This shows that the flow of substances is directed to the top of growing shoots. In phenophase of slow growth of shoots and fruit bud formation, fruit ripening entry, their maturation, the applied treatments influenced the photosynthetic apparatus activity, chlorophyll index and oxidase indolyl –acetic acid in leaves situated on the base out the shoots, which states that metabolic processes are focused to fruit and fruit formations–place where fruit buds are formed.

Cuvinte-cheie
B, chlorophyll index, leaves, melongozida O, oxidase of indolyl -acetic acid, Photosynthesis, sweating, variety, Zn