Impactul raţiilor alimentare cu diversă structură calorică în optimizarea nivelului cantitativ al unor reprezentanţi ai bacteriocenozei intestinale
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
624 11
Ultima descărcare din IBN:
2023-06-20 11:35
SM ISO690:2012
STRUTINSCHI, Tudor, TIMOŞCO, Maria, VELCIU, Aliona, BOGDAN, Victoria, STROCOVA, Valentina. Impactul raţiilor alimentare cu diversă structură calorică în optimizarea nivelului cantitativ al unor reprezentanţi ai bacteriocenozei intestinale. In: Fiziologia şi sănătatea, 27-28 septembrie 2012, Chișinău. Chişinău Republica Moldova: Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al AŞM, 2012, pp. 349-355. ISBN 978-9975-62-323-0.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Fiziologia şi sănătatea 2012
Congresul "Fiziologia şi sănătatea"
Chișinău, Moldova, 27-28 septembrie 2012

Impactul raţiilor alimentare cu diversă structură calorică în optimizarea nivelului cantitativ al unor reprezentanţi ai bacteriocenozei intestinale


Pag. 349-355

Strutinschi Tudor, Timoşco Maria, Velciu Aliona, Bogdan Victoria, Strocova Valentina
 
Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie al AŞM
 
 
Disponibil în IBN: 8 aprilie 2019


Rezumat

The study infl uence rations with various  caloric structure on the quantitative indices of some species of bacteria, representatives of intestinal bacteriocenozis in this work. Showed a food ration cloric structure determined, which have shown a positive impact in optimizing the numerical value of the microorganisms of the genera Lactobacillus, Escherichia, Proteus and  Streptococcus,  including  Enterococcus and can be used to fortify health. Action of this ration to be contributed by: increase the amount of lactobacilli and gradual minimalization of the number of esherichies, protheises and streptococci with  26,66; 14,68; 40,66 and 12,43% respectively. On the exemple the have found rationality recomendations probiotics to replace  it, being prebiotic infl uence.

Cuvinte-cheie
ration, caloric structure, genera, bacteriocenozis, Probiotic, Prebiotic