Studiul acţiunii enzimelor pectolitice asupra caracteristicilor fizico-chimice a vinurilor materie primă roze pentru spumante
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
619 16
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-02 21:44
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
663.223.031 (1)
Vin. Producerea vinului. Oenologie (442)
SM ISO690:2012
BARSOVA, Oxana, TARAN, Nicolae, SOLDATENCO, Eugenia, ADAJUC, Victoria. Studiul acţiunii enzimelor pectolitice asupra caracteristicilor fizico-chimice a vinurilor materie primă roze pentru spumante. In: Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor: Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Horticultura modernă – realizări şi perspective”, 1-2 octombrie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2015, Vol. 42 (2), pp. 231-235. ISBN 978-9975-64-273-6..
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor
Vol. 42 (2), 2015
Conferința "Horticultură, Viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor"
Chișinău, Moldova, 1-2 octombrie 2015

Studiul acţiunii enzimelor pectolitice asupra caracteristicilor fizico-chimice a vinurilor materie primă roze pentru spumante

Study of pectolytic enzymes action on physico-chemical characteristics of rose wine materials for sparkling wine

CZU: 663.223.031

Pag. 231-235

Barsova Oxana, Taran Nicolae, Soldatenco Eugenia, Adajuc Victoria
 
Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare
 
 
Disponibil în IBN: 26 martie 2019


Rezumat

In the work comparative appreciation of two commercial pectolytic enzymes on physico-chemical properties of rose wine materials for sparkling wine production was carried out. On the base of conducted research the influence of pectolytic enzymes used in the process of maceration of Merlot grape variety for the production of rose wine materials was demonstrated.physico-chemical indices, foaming properties and sensory evaluation of raw materials for rosé sparkling wines production were determined.

Cuvinte-cheie
pectolytic enzymes, Phenolic compounds, Anthocyanins, color intensity, foaming properties