Analiza la interfață a micropeliculelor de grafit depuse prin descărcări electrice în impuls
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
649 7
Ultima descărcare din IBN:
2021-06-16 10:15
SM ISO690:2012
LAURENŢIU, Marin, MARIN, Catalina Daniela, VASILIEVICI, Gabriel Daniela, TOPALĂ, Pavel, BEŞLIU, Vitalie. Analiza la interfață a micropeliculelor de grafit depuse prin descărcări electrice în impuls. In: Tendinţe contemporane ale dezvoltării ştiinţei: viziuni ale tinerilor cercetători, Ed. 3, 10 martie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2014, Editia 3, T, p. 18. ISBN 978-9975-4257-2-8.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Tendinţe contemporane ale dezvoltării ştiinţei: viziuni ale tinerilor cercetători
Editia 3, T, 2014
Conferința "Tendinţe contemporane ale dezvoltării ştiinţei: viziuni ale tinerilor cercetători"
3, Chișinău, Moldova, 10 martie 2014

Analiza la interfață a micropeliculelor de grafit depuse prin descărcări electrice în impuls


Pag. 18-18

Laurenţiu Marin1, Marin Catalina Daniela1, Vasilievici Gabriel Daniela1, Topală Pavel2, Beşliu Vitalie2
 
1 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie şi Petrochimie,
2 Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
 
 
Disponibil în IBN: 8 februarie 2019


Rezumat

Lucrarea prezintă rezultatele analizelor termogravimetrice efectuate peliculelor de grafit depuse pe suprafețe metalice prin descărcări electrice în impuls. S-a demonstrat experimental că peliculele de grafit depuse prin descărcări electrice in impuls modifica proprietățile fizice ale suprafețelor metalice. Analizele termogravimetrice ale peliculei de grafit depusa prin procedeul sus menționat urmăresc sa identifice compușii care se obțin la interfața pelicula grafit/metal

Cuvinte-cheie
analiza termogravimetrică, descărcări electrice în impuls, peliculă de grafit


Teza

Tratamentele de suprafață au rolul de a modifica compoziția chimica a suprafeței metalice pe o adâncime mica – câțiva microni. Astfel, în urma tratamentelor de suprafața se obțin oxizi, azoturi, sau săruri ale metalului căruia i se aplica tratamentul de suprafață. Schimbarea de compoziție a suprafeței metalice se produce pe o adâncime de ordinul a câțiva microni suficienta totuși pentru a determina modificări perceptibile ale proprietăților fizice ale acesteia. Tratamentul de suprafața prin descărcări electrice in impuls cu electrod de grafit generează se pare pe lângă pelicula de grafit si pelicule de grafene sau fulerene, structuri spațiale formate din atomi de C asemănătoare diamantului care sunt responsabile de creșterea durității superficiale a suprafeței metalice pe care acestea sunt depuse.