Viața cotidiană la orele de istorie contemporană: între teorie și practică
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
1463 29
Ultima descărcare din IBN:
2023-01-28 14:08
SM ISO690:2012
TCACI, Valentina. Viața cotidiană la orele de istorie contemporană: între teorie și practică. In: Viaţa cotidiană în spaţiul Est-European din cele mai vechi timpuri până în prezent: abordări interdisciplinare, Ed. 1, 30 octombrie 2018, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Institutul Patrimoniului Cultural, 2018, p. 72. ISBN 978-9975-84-058-3.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Viaţa cotidiană în spaţiul Est-European din cele mai vechi timpuri până în prezent: abordări interdisciplinare 2018
Conferința "Viaţa cotidiană în spaţiul Est-European din cele mai vechi timpuri până în prezent: abordări interdisciplinare"
1, Chișinău, Moldova, 30 octombrie 2018

Viața cotidiană la orele de istorie contemporană: între teorie și practică


Pag. 72-72

Tcaci Valentina
 
Gimnaziul Brăviceni , r. Orhei
 
 
Disponibil în IBN: 9 noiembrie 2018



Teza

Studiul analizează reperele teoretice privind abordarea vieții cotidiene din epoca contemporană la nivel teoretic. Sunt date referințe la principalele lucrări teoretice, care pun in aplicare acest domeniu de cercetare istorică. In studiu sunt indicate principalele aspecte și definiții teoretice ce se includ in această arie. Problema de cercetare pune in discuție volumul și aspectele vieții cotidiene ce se presupun a fi predate, discutate și evaluate in cadrul orelelor de istorie in școală. Sunt concomitent demonstrate contextele evenimentelor istorice din epoca contemporană care au influențat viața cotidiană. Sunt supuse comparării diferite sisteme politice in care s-a derulat viața cotidiană in epoca contemporană. In particular, este examinat cadrul politic ce a influențat viața cotidiană in epoca totalitarismului. In studiu sunt prezentate informațiile și conținuturile istorice atractive, ce pot incita atenția elevilor in cunoașterea trecutului istoric. Prin cercetarea dată se caută a demonstra interferențele disciplinare dintre istorie și pedagogie.