Studierea microflorii mierii poliflore
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
387 10
Ultima descărcare din IBN:
2023-01-10 01:10
SM ISO690:2012
ŢÎMBALIUC, Elena. Studierea microflorii mierii poliflore. In: Viitorul ne aparţine, 29 aprilie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2015, Ediția 5, p. 44. ISBN 978-9975-3036-5-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Viitorul ne aparţine
Ediția 5, 2015
Conferința "Viitorul ne aparţine"
Chișinău, Moldova, 29 aprilie 2015

Studierea microflorii mierii poliflore


Pag. 44-44

Ţîmbaliuc Elena
 
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 7 noiembrie 2018



Teza

Mierea este o soluţie foarte concentrată de zaharuri cu o presiune osmotică ridicată, ceea ce face aproape imposibilă dezvoltarea majorităţii microorganismelor.  Cercetarile in domeniul microbiologiei mierii de albine sunt destul de putine(Nasser, 2004). In scopul determinarii fungilor si drojdiilor din microflora mierii pastrate timp un an de zile au fost studiate 3 probe de miere poliflora cristalizata. Pentru identificarea drojdiilor si mucegaiurilor in probele de miere, s-au realizat inoculari din fiecare proba pe suprafata placilor Petri cu mediu Sabouraud solidificat. Placile au fost incubate la 28° C timp de 7 zile. Toate coloniile au fost examinate microscopic. S-a constatat ca toate probele studiate au continut drojdii osmofile.  Drojdiile sunt prezente in numar mic in miere si sunt reprezentate mai ales de Saccharomyces melis, care se dezvolta in medii în care continutul de apa este mai mare de 20-25%. Si drojdiile speciei Saccharomyces rosei sunt capabile sa fermenteze medii cu 60% glucide, modificând proprietăţile organoleptice.  Intr - o proba studiata au fost observate structuri ale ciupercilor genul Aspergillus, responsabile de diverse modificari organoleptice (gust si miros de mucegai). Prezenţa drojdiiolor osmofile şi a mucegaiurilor în probele de miere poate fi explicată printr-o igienă precară a produsului şi prin starea cristalizată.  Bibliografie  1.Nasser Laila A. Isolation and characterization of fungicontaminating packed honey commonly consumed in Saudi Arabia. Ass. Univ. Environ. Rez. Vol. 7. No.1. 2004