Determinarea izoflavonelor în semințe de soia prin metoda HPLC
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
592 7
Ultima descărcare din IBN:
2022-04-08 11:08
SM ISO690:2012
ROMAN, Zinaida, SUVORCHINA, Olga, MAZUR, Ecaterina. Determinarea izoflavonelor în semințe de soia prin metoda HPLC. In: Viitorul ne aparţine, 29 aprilie 2015, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2015, Ediția 5, p. 42. ISBN 978-9975-3036-5-1.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Viitorul ne aparţine
Ediția 5, 2015
Conferința "Viitorul ne aparţine"
Chișinău, Moldova, 29 aprilie 2015

Determinarea izoflavonelor în semințe de soia prin metoda HPLC


Pag. 42-42

Roman Zinaida, Suvorchina Olga, Mazur Ecaterina
 
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“
 
 
Disponibil în IBN: 7 noiembrie 2018



Teza

Introducere  Industria farmaceutică este într-o continuă evoluţie, apărând pe piaţă noi produse, folosind tehnologii tot mai avansate. Izoflavonele, se crede pe scară largă că ar avea efecte benefice asupra sănătății umane. Acest punct de vedere se datorează, datelor epidemiologice, ce indică o corelație inversă între nivelurile de consum alimentar, soia derivate și incidența anumitor tipuri de cancer.  Materiale și metode  Semințe de soia, recolta a. 2014; cromatograf de lichide de înalta presiune Agilent 7500, dotat cu detector spectrophotometric UV-VIS; coloana Nucleosil C1, C-18 i.d.= 15 μm., 15x 0,4cm. Condițiile tehnice instrumentale: temperature coloanei este 40 °C; volumul de injecţie -20 μl; debitul fazei mobilă – 1 ml /min; faza mobilă acid fosforic 0,1 % și MeOH –apă 90:10. Rezultate și discuții  1.0 g de probă măcinată de semințe de soia sunt plasate într-un balon cu fund rotund de 100 ml,se adaugă 50 ml metanol 70% și se extrage cu ultrasunet timp de 10 minute.Extractul este filtrat printr-un filtru de celuloză cu dimensiunea porilor de 0,45 μcm într-un balon cotat de 100 ml, aducînd cu metanol 70% pînă la cotă; Se prepară soluția standard de izoflavone – genisteină.În urma determinărilor cromatografice s-a calculat conținutul de izoflavone în recalcul la genisteină - 0,36%.  Concluzii  Evaluînd conținutul total de izoflavone în produsul studiat în raport cu standardul de genisteină distingem un conținut acceptabil de izoflavone, rezultatele obținute corelează cu datele bibliografice.