Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
1127 36 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-14 22:07 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
543.06:577.13:674.8 (1) |
Chimie analitică (319) |
Bazele materiale ale vieții. Biochimie. Biologie moleculară. Biofizică (664) |
Industria lemnului și cherestelei (13) |
SM ISO690:2012 LUPAŞCU, Tudor, ŢÎMBALIUC, Nina, LUPAŞCU, Lucian. Obţinerea şi caracterizarea compuşilor bioactivi extraşi din produse vegetale forestiere. In: Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos”, 2017, nr. 4(47), pp. 45-51. ISSN 1857-0461. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Revista de Ştiinţă, Inovare, Cultură şi Artă „Akademos” | ||||||
Numărul 4(47) / 2017 / ISSN 1857-0461 /ISSNe 2587-3687 | ||||||
|
||||||
CZU: 543.06:577.13:674.8 | ||||||
Pag. 45-51 | ||||||
|
||||||
Descarcă PDF | ||||||
Rezumat | ||||||
Cercetările au avut scopul de a stabili condiţiile optime de extragere a compuşilor bioactivi din rumeguș de stejar şi coajă de stejar (produse secundare ale întreprinderilor de prelucrare a lemnului) şi de a-i caracteriza (studiul proprietăţilor fizico-chimice şi microbiologice). Procesul de extracţie din produsele vegetale cercetate s-a realizat prin metoda statică (macerare timp de 24 de ore) şi metoda de tratare cu ultrasunet (timp de 30 de minute şi 60 de minute) conform raportului produs vegetal–solvent (masă/volum ) 1:10 şi 1:5. Extracția s-a realizat la o temperatură controlată în trei etape consecutive pentru fiecare metodă, folosind în calitate de solvent etanolul de 50% și de 70%. Conținutul total de compuși polifenolici (CTCF) s-a determinat prin metoda Folin-Ciocalteu, parţial modificată. Au fost investigate proprietățile antioxidante și activitatea antimicrobiană a extractelor obţinute |
||||||
Cuvinte-cheie rumeguş de stejar, coajă de stejar, proprietăţi microbiologice., extracţie, compuşi bioactivi |
||||||
|