Biofilmul microbian: implicarea în siguranţa alimentelor
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
655 29
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-22 17:04
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
579.67+663/664 (2)
Microbiologie aplicată (368)
Microbiologie industrială. micrologie industrială. Fermentare, industrii de fermentare. Industria băuturilor. Industria stimulenților (593)
Producerea și consevarea alimentelor solide (1472)
SM ISO690:2012
ARTIOMOV, Laurenţia. Biofilmul microbian: implicarea în siguranţa alimentelor. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, 7 iunie 2017, Cahul. Cahul: Tipografia „CentroGrafic” SRL, Cahul, 2017, Vol.1, pp. 295-298. ISBN 978-9975-88-007-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.1, 2017
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Cahul, Moldova, 7 iunie 2017

Biofilmul microbian: implicarea în siguranţa alimentelor

CZU: 579.67+663/664

Pag. 295-298

Artiomov Laurenţia
 
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 27 decembrie 2017


Rezumat

Biofilm formation is a common phenomenon in the food industry. Biofilms can exist on all types of surfaces in food plants ranging from plastic, glass, metal, wood, to food products. The attachment of the bacteria to the food product or the product contact surfaces leads to serious hygienic problems and economic losses due to food spoilage. The presence of foodborne pathogens in biofilms is a major risk to public health. This article is a documentary study that presents some aspects of biofilm structure, impact of food-related environmental factors on biofilm development, methods of biofilm control.