Conţinutul numărului revistei |
Articolul precedent |
Articolul urmator |
932 34 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-16 14:38 |
Căutarea după subiecte similare conform CZU |
316.346.32-053.6:338.439.63 (1) |
Structură socială. Societatea ca sistem social (981) |
Producție și servicii în funcție de sectoarele economice (1508) |
SM ISO690:2012 GRIGORAŞ, Maria. Dezechilibrul nutriţional – tendinţă a comportamentului tinerei generaţii de consumatori. In: Economica, 2017, nr. 2(100), pp. 24-35. ISSN 1810-9136. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Economica | |||||||
Numărul 2(100) / 2017 / ISSN 1810-9136 | |||||||
|
|||||||
CZU: 316.346.32-053.6:338.439.63 | |||||||
JEL: I12, O13, Z13. | |||||||
Pag. 24-35 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
Obiceiurile de consum alimentar ale omenirii s-au fundamentat în decursul a mai multor perioade istorice, devenind veritabile sisteme nutriţionale condiţionate de factorul natural, ierarhia socială, schimburile culturale, orientarea religioasă. Progresul tehnologic, de după cel de-Al Doilea Război Mondial, a contribuit la dezvoltarea unei industrii alimentare puternice, dar şi la crearea alimentelor „comode”, la apariţia alimentelor fast-food şi la utilizarea aditivilor şi emulgatorilor. Aceşti factori au acţionat şi asupra comportamentului alimentar moldovenesc, care a suferit schimbări datorită mobilităţii consumatorilor peste hotare, datorită insuficienţei timpului liber şi frustrărilor psihologice. Scopul cercetării a constat în determinarea tipului comportamentului alimentar al tinerei generaţii, factorii ce-l generează şi evidenţierea unei posibile mutaţii cu impact pozitiv asupra sănătăţii indivizilor |
|||||||
Cuvinte-cheie dezechilibru nutriţional, trofine calorigene, aport caloric, grad de acoperire cu trofine calorigene şi nutrienţi, generaţia tânără de consumatori |
|||||||
|