Evaluarea eficienței economice a întreprinderilor de procesare a legumelor și fructelor din Republica Moldova
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
1321 14
Ultima descărcare din IBN:
2023-11-15 15:00
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.8/.9:005.336.1(478) (1)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (94)
Conservarea produselor animale (202)
Activități manageriale (431)
SM ISO690:2012
ZAHARCO, Silvia. Evaluarea eficienței economice a întreprinderilor de procesare a legumelor și fructelor din Republica Moldova. In: Economica, 2016, nr. 3(97), pp. 18-29. ISSN 1810-9136.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Economica
Numărul 3(97) / 2016 / ISSN 1810-9136

Evaluarea eficienței economice a întreprinderilor de procesare a legumelor și fructelor din Republica Moldova
CZU: 664.8/.9:005.336.1(478)
JEL: L66; O13

Pag. 18-29

Zaharco Silvia
 
Universitatea Agrară de Stat din Moldova
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 10 noiembrie 2016


Rezumat

În articol, se examinează potenţialul producţiei de conserve, precum şi eficiența economică a întreprinderilor de procesare a legumelor și fructelor din Republica Moldova. Sunt specificate întreprinderile prelucrătoare de materie primă agricolă, gama tradițională a produselor fabricate de către întreprin-derile procesatoare. În paralel, sunt scoase în evidenţă problemele cu care se confruntă întreprinderile de procesare naționale.

The article deals with the study of the canned production potential and economic efficiency of the enterprises that process fruits and vegetables in the Republic of Moldova. We specified several companies that process agricultural raw materials, the traditional range of products manufactured by processing enterprises. At the same time we highlighted the problems that national processing enterprises meet.

Cuvinte-cheie
eficienţă, conserve, industrie, Întreprindere, procesare