Cadrul normativ din Republica Moldova cu privire la susținerea tezele de doctorat
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
361 11
Ultima descărcare din IBN:
2024-03-05 12:18
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
378.22(478) (7)
Învățământ superior. Universități. Cursuri universitare (2575)
SM ISO690:2012
DONICI, Valentina. Cadrul normativ din Republica Moldova cu privire la susținerea tezele de doctorat. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației, Ed. Partea 2, 3 iunie 2022, Cahul. Cahul, Republica Moldova: Tipografia "Centrografic" SRL, 2022, Vol.9, Partea 2, pp. 85-91. ISSN 2587-3563.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației
Vol.9, Partea 2, 2022
Conferința "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației"
Partea 2, Cahul, Moldova, 3 iunie 2022

Cadrul normativ din Republica Moldova cu privire la susținerea tezele de doctorat

The legal framework of the Republic of Moldova regarding the defense of doctoral dissertations

CZU: 378.22(478)

Pag. 85-91

Donici Valentina
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 31 octombrie 2022


Rezumat

Prezentul articol descrie principalele mecanisme legislative care reglementează procedura de susținere a tezelor de doctorat. Procedura este un complexă ce stabilește raporturi legale dintre actorii implicați în procesul studiilor superioare de doctorat. Cadrul normativ cuprinde acte legislative și normative care au o valoare decisivă în procesul de susține a tezelor de doctorat și obținerea titlului științific. În articol se identifică informația descrisă în termeni simpliști pentru utilizatorii ce nu dețin studii juridice, dar care au nevoie de procedura în cauză pentru a respecta termenii legali și normele obligatorii în contextul susținerii tezelor de doctorat. Articolul este consacrat în principal studenților doctoranzi, dar poate avea o utilitate și pentru alți actori care tangențial sau direct sunt vizați de procedura de susținere a tezelor de doctorat.

This article describes the main legislative mechanisms governing the defense of doctoral dissertations. The procedure is a complex one that establishes legal relationships between the actors involved in the doctoral studies process. The normative framework includes legislative and normative acts, which have a decisive value in the process of defending doctoral dissertations and obtaining the scientific title. The article identifies the information, described in simplistic terms, for users, who do not have legal studies, but who need the procedure in question to comply with legal terms and mandatory rules, in the context of defending the doctoral dissertations.

Cuvinte-cheie
teze de doctorat, cadrul normativ, cercetare, studii doctorale, titlul științific, student-doctorand,

doctoral dissertation, normative framework, research, doctoral studies, scientific title, PhD student