Articolul precedent |
Articolul urmator |
424 12 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-04-14 18:22 |
SM ISO690:2012 IAŢIŞIN, Tatiana, TIMOFTI, Elena. Eficiența economică privind producerea strugurilor de masă în Republica Moldova. In: Creşterea economică în condiţiile globalizării, Ed. 15, 15-16 octombrie 2021, Chișinău. Chisinau, Moldova: INCE, 2021, Ediția 15, Vol.1, pp. 340-350. ISBN 978-9975-3529-7-0.. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Creşterea economică în condiţiile globalizării Ediția 15, Vol.1, 2021 |
|||||||
Conferința "Creşterea economică în condiţiile globalizării" 15, Chișinău, Moldova, 15-16 octombrie 2021 | |||||||
|
|||||||
JEL: Q1;Q10;Q12;Q17 | |||||||
Pag. 340-350 | |||||||
|
|||||||
Descarcă PDF | |||||||
Rezumat | |||||||
În lucrare este abordat conceptul de dezvoltare și eficiență economică care exprimă în modul cel mai cuprinzător rezultatele ce se obțin într-o activitate economică, evaluată prin prisma resurselor consumate pentru desfășurarea acestei activități. Viticultura, deține un loc bine precizat în economia agricolă şi economia națională, a cărei importanță se poate aprecia din mai multe puncte de vedere. În prezent, în Republica Moldova sunt plantate aproximativ 126 mii ha de viță de vie, din care 18,9 mii ha sunt plantate cu soiuri de masă. Viticultura este un sector intensiv al agriculturii caracterizat printr-un coeficient ridicat de valorificare a terenului. S-a calculat că eficiența economică a viticulturii este mai înaltă de 10 ori, decât a culturilor agricole de câmp. Valoarea producției obținută de pe un hectar, cultivat cu viţa de vie echivalează cu 7 ha de culturi cerealiere.Cercetările au fost realizate în baza datelor furnizate de către Biroul Național de Statistică prin metode de analiză, sinteză, tabelară și grafică. |
|||||||
Cuvinte-cheie eficienţă economică, viticultura, Struguri de masă, Economic efficiency, viticulture, Table grapes |
|||||||
|