A differentiated approach to teaching reading
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
354 5
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-15 21:50
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
37.07:005 (150)
Aspecte de management al instituțiilor de învățământ (198)
Management (1892)
SM ISO690:2012
PASCARU, Daniela. A differentiated approach to teaching reading. In: Noi tendinţe în predarea limbajelor de specialitate în contextul racordării învăţământului: la cerinţele pieţei muncii. In Memoriam Tamara Matei, Ed. 4, 16-17 aprilie 2021, Chişinău. Chişinău: Tehnica-UTM, 2021, Ediția 4, pp. 303-311. ISBN 978-9975-56-893-7.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Noi tendinţe în predarea limbajelor de specialitate în contextul racordării învăţământului
Ediția 4, 2021
Conferința "Noi tendinţe în predarea limbajelor de specialitate în contextul racordării învăţământului la cerinţele pieţei muncii"
4, Chişinău, Moldova, 16-17 aprilie 2021

A differentiated approach to teaching reading

CZU: 37.07:005

Pag. 303-311

Pascaru Daniela
 
Universitatea de Stat din Moldova
 
 
Disponibil în IBN: 27 aprilie 2022


Rezumat

În contextul actual, al intensificării eforturilor de redimensionare a politicii educaţionale în sensul asigurării educaţiei pentru toţi, al egalizării şanselor de acces şi reuşită ale tuturor educabilelor, indiferent de natura „diferenţelor” dintre ei, se impune abordarea psihopedagogică a diversității în învățare. Şcoala este chemată să organizeze procesul de predare-învăţare-evaluare în așa fel încât să-l pună pe educabil cât mai devreme posibil în posesia unor mijloace proprii de însuşire a cunoştinţelor, de aplicare în practică în mod constant şi creator. Necesitatea tratării diferențiate a celor care învață decurge din cerințele obiective ale societății moderne de a asigura cadrul favorabil dezvoltării multilaterale a personalității umane în scopul afirmării depline a aptitudinilor și talentului fiecăruia și valorificarea maximă a capacităților sale de muncă și creație. Rolul cadrului didactic este în generarea unui climat de încredere în posibilităţile individului încât să combată complexul de inferioritate pe care îl trăiesc mulţi dintre cei care nu pot atinge performanţele ridicate şi, de asemenea, să combată atitudinea de uniformizare a condiţiilor de învăţare şi dezvoltare pentru indivizii capabili de performanţe. Prin urmare tratarea diferențiata trebuie sa capete o accepțiune mai generoasa, ea devenind o calitate a managementului educațional, o abilitate a profesorului în dezvoltarea personalității fiecărui educabil.

Cuvinte-cheie
learning strategy, differentiated instruction, vocabulary, reading skills, assignment.