Prevenirea tulburărilor comportamentului alimentar prin echilibrarea activității a sistemelor de activare și de recompensare
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
303 14
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-07 21:45
SM ISO690:2012
LISTOPADOVA, Liudmila, BACIU, Anatolie, MEREUŢĂ, Ion, POLEACOVA, Lilia, OJOVAN, Vitalina, NĂSTASE, Corneliu, FEDAŞ, Vasile. Prevenirea tulburărilor comportamentului alimentar prin echilibrarea activității a sistemelor de activare și de recompensare. In: Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: Studii inter și pluridisciplinare, Ed. Ediția a 4-a, 29-30 octombrie 2021, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: "Print-Caro" SRL, 2021, Ediția a 4-a, pp. 347-349. ISBN 978-9975-56-935-4.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană
Ediția a 4-a, 2021
Conferința "Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare"
Ediția a 4-a, Chişinău, Moldova, 29-30 octombrie 2021

Prevenirea tulburărilor comportamentului alimentar prin echilibrarea activității a sistemelor de activare și de recompensare

Prevention of eating behavior disorders by balancing the activity of activation and reward systems


Pag. 347-349

Listopadova Liudmila, Baciu Anatolie, Mereuţă Ion, Poleacova Lilia, Ojovan Vitalina, Năstase Corneliu, Fedaş Vasile
 
Institutul de Fiziologie şi Sanocreatologie
 
Disponibil în IBN: 5 aprilie 2022


Rezumat

The initiation and maintenance of the activity of these systems is determined by the perception and recognition of multi sensory signals from the external environment and neurohumoral signals from the internal environment during feeding. Video surveillance of the feeding behavior of laboratory animals (rats) was applied to evaluate the emotional status in correspondence with The Rat Grimace Scale (RGS) and action units (AU) characteristic for certain emotional expressions. In combination with experimental research in animals we performed the estimation of eating behavior by the application of the questionnaire (Adult Eating Behavior Questionnaire, AEBQ) in humans. The experimental model of the prophylaxis method consists in placing the animals in cages with the multi sensory enriched environment (Environmental Enrichment, EE) and feeding them with hedonic foods on the background of nutritional deprivation.