Articolul precedent |
Articolul urmator |
303 14 |
Ultima descărcare din IBN: 2024-01-07 21:45 |
SM ISO690:2012 LISTOPADOVA, Liudmila, BACIU, Anatolie, MEREUŢĂ, Ion, POLEACOVA, Lilia, OJOVAN, Vitalina, NĂSTASE, Corneliu, FEDAŞ, Vasile. Prevenirea tulburărilor comportamentului alimentar prin echilibrarea activității a sistemelor de activare și de recompensare. In: Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: Studii inter și pluridisciplinare, Ed. Ediția a 4-a, 29-30 octombrie 2021, Chişinău. Chișinău, Republica Moldova: "Print-Caro" SRL, 2021, Ediția a 4-a, pp. 347-349. ISBN 978-9975-56-935-4. |
EXPORT metadate: Google Scholar Crossref CERIF DataCite Dublin Core |
Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană Ediția a 4-a, 2021 |
|||||
Conferința "Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare" Ediția a 4-a, Chişinău, Moldova, 29-30 octombrie 2021 | |||||
|
|||||
Pag. 347-349 | |||||
|
|||||
Descarcă PDF | |||||
Rezumat | |||||
The initiation and maintenance of the activity of these systems is determined by the perception and recognition of multi sensory signals from the external environment and neurohumoral signals from the internal environment during feeding. Video surveillance of the feeding behavior of laboratory animals (rats) was applied to evaluate the emotional status in correspondence with The Rat Grimace Scale (RGS) and action units (AU) characteristic for certain emotional expressions. In combination with experimental research in animals we performed the estimation of eating behavior by the application of the questionnaire (Adult Eating Behavior Questionnaire, AEBQ) in humans. The experimental model of the prophylaxis method consists in placing the animals in cages with the multi sensory enriched environment (Environmental Enrichment, EE) and feeding them with hedonic foods on the background of nutritional deprivation. |
|||||
|