Principii tehnologice de separare a fracţiunilor solide şi lichide ale pulpelor de tomate şi ardei
Închide
Conţinutul numărului revistei
Articolul precedent
Articolul urmator
895 7
Ultima descărcare din IBN:
2021-10-08 10:15
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
664.843.5:635.64 (1)
Conservarea substanţelor alimentare organice (în general.) Conservarea produselor din plante, a produselor vegetale (94)
Plante de grădină. Grădinărit (696)
SM ISO690:2012
CALMÂŞ, Valentina, TATAROV, Pavel. Principii tehnologice de separare a fracţiunilor solide şi lichide ale pulpelor de tomate şi ardei . In: Intellectus, 2002, nr. 2, pp. 51-54. ISSN 1810-7079.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Intellectus
Numărul 2 / 2002 / ISSN 1810-7079 /ISSNe 1810-7087

Principii tehnologice de separare a fracţiunilor solide şi lichide ale pulpelor de tomate şi ardei
CZU: 664.843.5:635.64

Pag. 51-54

Calmâş Valentina1, Tatarov Pavel2
 
1 Academia de Studii Economice din Moldova,
2 Universitatea Tehnică a Moldovei
 
 
Disponibil în IBN: 30 noiembrie 2013


Rezumat

T he concentrated products of vegetables (juices, puree, paste, sauce etc.) are the important sources of the active biologic substances (BAS). BAS degradate during the technological process, including the concentration. The concentration process duration is depending of some multiple factors, among which we may liste concentration of the insoluble glucides (cellulose, hemicellulose etc.). Redusing the insoluble glucides content in the vegetable pulp (of tomatos and sweet pepper) permits to obtain some concentrade products, containing soluble dry substances ³ 30% and anincreased content of the biologhic active substances. One of the aims of our examination is elaboration of a method for reducing infragments the vegetable pulp by separation of the solide pulp fraction from the liquid one.