Метод статистических уравнений зависимостей: критерии применения и основные функции
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
394 4
Ultima descărcare din IBN:
2024-04-14 01:31
Căutarea după subiecte
similare conform CZU
330.4 (129)
Economie matematică (126)
SM ISO690:2012
КУЛИНИЧ, Емельян, КУЛИНИЧ, Роман. Метод статистических уравнений зависимостей: критерии применения и основные функции. In: Relevanța și calitatea formării universitare: compentențe pentru prezent și viitor, 9 octombrie 2020, Bălți. Bălți: Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălţi, 2020, Volumul I, pp. 268-272. ISBN 978-9975-50-255-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Relevanța și calitatea formării universitare: compentențe pentru prezent și viitor
Volumul I, 2020
Conferința "Relevanța și calitatea formării iniversitare: competențe pentru prezent și viitor"
Bălți, Moldova, 9 octombrie 2020

Метод статистических уравнений зависимостей: критерии применения и основные функции

CZU: 330.4

Pag. 268-272

Кулинич Емельян, Кулинич Роман
 
Хмельницкий университет управления и права
 
 
Disponibil în IBN: 13 decembrie 2021


Rezumat

În articol sunt evidențiate criteriile de selectare a celei mai bune ecuații de dependență ca mijloc de analiză statistică a influenței factorilor asupra rezultatelor dezvoltării socio-economice a economiei naționale în ansamblu, precum și asupra tipurilor sau formelor sale individuale de activitate economică. Este demonstrat, că în scopul rezolvării sarcinilor indicate în articol este posibilă utilizarea metodei ecuațiilor de analiză statistică cu ajutorul computatorului. Metoda ecuațiilor statistice ale dependențelor este o metodă statistică de analiză a relațiilor cauzale ale fenomenelor și proceselor economice. Spre deosebire de metoda matematică de analiză de corelare și regresie, a cărei bază este algebra liniară, aplicarea metodei ecuațiilor de dependen-ță statistică se bazează pe calcularea raporturilor de comparație, care sunt determinate de raportul dintre valorile individuale cu același nume și nivelul său minim sau maxim.

Cuvinte-cheie
managementul economic, metoda ecuațiilor de dependență statistică, alege-rea celei mai bune ecuații de dependență, trăsătura efectivă, sistemul de factori, evaluarea statisti-că a relațiilor