Emisia de etilenă endogenă la fructele de măr, în dependență de tehnologia de păstrare aplicată
Închide
Articolul precedent
Articolul urmator
541 28
Ultima descărcare din IBN:
2024-01-30 22:31
SM ISO690:2012
NICUŢA, Alexandru, BUJOREANU, Nicolae, HAREA, Ivan. Emisia de etilenă endogenă la fructele de măr, în dependență de tehnologia de păstrare aplicată. In: Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective, 29-30 iunie 2021, Bălți. Balti, Republic of Moldova: F.E.-P. „Tipografia Centrală, 2021, Ediția 5, pp. 81-84. ISBN 978-9975-62-432-9.
EXPORT metadate:
Google Scholar
Crossref
CERIF

DataCite
Dublin Core
Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective
Ediția 5, 2021
Conferința "Ştiinţa în Nordul Republicii Moldova: realizări, probleme, perspective"
Bălți, Moldova, 29-30 iunie 2021

Emisia de etilenă endogenă la fructele de măr, în dependență de tehnologia de păstrare aplicată


Pag. 81-84

Nicuţa Alexandru, Bujoreanu Nicolae, Harea Ivan
 
Institutul de Genetică, Fiziologie şi Protecţie a Plantelor
 
Proiecte:
 
Disponibil în IBN: 15 noiembrie 2021


Rezumat

The effect of post-harvest application of 1-methylcyclopropene (1-MCP) on ethylene emission in winter cultivars ('Idared', 'Golden Delicious', 'Florina', and 'Reinette 'Simirenko') was investigated. The fruits were harvested in the stage of maturity and half of them were treated with 1-MCP (preparative form 'Fitomag', 0.44 g·m-3, „Fito-Mag”, Moscow, Russian Federation). Significant differences were found in the intensity of ethylene release between treated and untreated fruits. During storage, the highest emission intensity of ethylene was characteristic of untreated fruits. Post-harvest treatment with Fitomag suppresses the ripening processes of apple fruits, preserving their commercial quality.

Cuvinte-cheie
Apples, storage technology, Fitomag, ethylene emission, Fruit quality